Insurtech

Croatia osiguranje i FER pokrenuli specijalistički studij

Novi studij svrstava Zagreb među regionalna i europska središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju
 Goran Mehkek/Cropix

Croatia osiguranje i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) pokrenuli su specijalistički studij "Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju - Insurtech", priopćeno je u utorak iz Croatia osiguranja.

Dekan FER-a Gordan Gledec rekao je da FER polaznicima specijalističkog studija Insurtech pruža mogućnost usvajanja analitičkih metoda, razumijevanja novih tehnologija te stjecanja upravljačkih vještina koje će im pomoći da postanu vodeći stručnjaci u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju.

Studij je, kako se navodi, pokrenut kako bi se spremno odgovorilo na trend ubrzanog razvoja industrije osiguranja te poboljšalo razumijevanje i korištenje novih tehnologija u osiguranju.

Novi studij svrstava Zagreb među regionalna i europska središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se kako globalno tržište osiguranja doživljava ubrzanu transformaciju u smjeru digitalnih poslovnih modela i novih vrsta proizvoda, koji mogu ostvariti novu vrijednost mjerenu u milijardama dolara.

Tehnologije kao što su telematika, internet stvari, big data, strojno učenje ili blockchain unapređuju odnos osiguravatelja prema korisnicima, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije. Očekuje se da će tehnologija u osiguranju dovesti do potpuno novih poslovnih modela, veće profitabilnosti i smanjenih operativnih troškova, kažu u Croatia osiguranju.

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković ističe da ta tvrtka predvodi transformaciju domaćeg i regionalnog tržišta, te kako je pokretanje Insurtecha još jedan konkretan korak u ubrzavanju digitalizacije industrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:10