INOVA 2023

Citus osvojio 100-tu nagradu: MRAssistant kroz AR i MR kontekstualizira industrijsku okolinu

Zagrebačka R&D tvrtka učvrstila titulu najnagrađivanije domaće tvrtke po broju inovacija

Tomislav Bronzin, direktor Citus pokazuje 100-tu nagradu za najbolju inovaciju, a koju je tvrtka osvojila na INOVA 2023. u Zagrebu

 Jl/

Zagrebački Citus učvrstio je titulu najnagrađivanije domaće tvrtke po broju inovacija.

Citus je u Zagrebu na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2023 osvojio zlatnu medalju, 100. po redu.

Hrvatska R&D tvrtka osvojila je dva najviša priznanja za rješenje MRAssistant, tehnologiju koja koristi proširenu i mješovitu stvarnost (AR/MR).

Tomislav Bronzin, direktor Citusa kaže da mu je posebno drago što su stotu nagradu za inovacije osvojili upravo u Hrvatskoj, nakon što su 99. nagradu za inovacije u kolovozu osvojili u Atlanti u SAD-u.

- Izuzetno sam ponosan na Citus tim, jer bez njega ništa ne bi od ovoga bilo moguće. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji - kaže Bronzin.

INOVA je druga najstarija izložba inovacija na svijetu s 47-godišnjom tradicijom okupljanja svih dostignuća hrvatskog inovatorstva. Izložba se održava kao internacionalno okupljanje inovatora i to pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA.

MRAssistant kontekstualizira industrijsku okolinu kroz AR i MR tehnologije. Omogućuje da se preko precizne detekcije gesti tijela i ruku u pravom vremenu, te pozicioniranja unutar VR/AR/MR okoline, otvaraju vrata potpunoj slobodi upravljanja i oblikovanja virtualnog prostora.

Bronzin pojašnjava da se pomoću MRAssistenta može kreirati, upravljati, ažurirati i vizualizirati 3D sadržaje na razini fizičke reprezentacije.

- Inteligentna kontrola korisničkog sučelja spregom gesti i glasovnih naredbi u proširenoj stvarnosti omogućava slobodu manipulacije rukama stvarnim objektima - kaže Bronzin.

Dodaje da nastavljaju s razvojem novih rješenja, jer vidi još mnogo potencijala u kombinaciji generativne umjetne inteligencije i proširene i mješovite stvarnosti (AR/MR). Pojašnjava da su tehnologije koje razvija Citus praktično primjenjive.

- Ova tehnologija za koju smo dobili 100-tu nagradu može se instalirati na sve standardne mobilne uređaje, uključujući Android i iOS - zaključuje Bronzin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:32