Trpimir Hohnjec

'Čekao sam četiri sata da sinu kupim Playstation pa su mi rekli da su ih sve rasprodali'

Hohnjec je na kraju istjerao pravdu i dobio PlayStation po sniženoj cijeni
Trpimir Hohnjec i gužva ispred trgovine Links
 Ranko Šuvar / Hanza Media / Screenshot Facebook: Links

Ustao sam ujutro prije zore i provezao se autom ispred Linksa, koji je imao najave megapopusta za Black Friday. Osobno me zanimao Playstation 4, čija je cijena trebala biti snižena za 50 posto, i baš sam mislio kako bih to mogao kupiti svom sinu, koji ima 7 godina i obožava igrice. Budući da je takvo sniženje dosta dobra prilika, nije mi bilo teško ustati rano da razveselim sina. Znao sam da će biti ludnica i očekivao sam da će se već oko 4 ujutro stvoriti red ljudi koji čekaju. Međutim, kada sam stigao oko 4.15 ujutro, ispred trgovine je sjedio samo jedan čovjek. Mislio sam: "To je to! Playstation je moj".

Znao sam da ih sigurno nema puno, ali barem dva će biti, nadao sam se. Najavljeno je i da kupci ne mogu kupovati više proizvoda odjednom nego samo po jedan sniženi artikl. Također, Links je sniženje najavio isključivo u svojoj poslovnici na zagrebačkoj Trešnjevci, pa sam znao da nitko neće biti brži od mene negdje drugdje, a nije bilo ni online kupovine. Budući da sam čekao skoro četiri sata, družio sam se spontano s ostalim ljudima u redu, a čovjek koji je jedini bio ispred mene otkrio mi je da je on došao zbog grafičke kartice. Smrzavao sam se i čekao satima, ali bio sam miran jer sam znao da ću ga moći kupiti.

"Nažalost, nemamo"

U trgovinu sam ušao doslovce drugi po redu i na blagajni bio u 8.01 sati.

"Molim Vas jedan Playstation4", rekao sam djelatniku.

"Nažalost, nemamo", kaže mi djelatnik.

"Kako nemate", pitam. "Pa ja sam drugi po redu, a ovaj prvi je kupio grafičku karticu."

"Nemamo više ni jednog na stanju", uvjerava me ponovo.

"Pa dobro, imate li barem ediciju Star Wars", pokušavam izvući situaciju već lagano nervozan.

"Nemamo ni to, rasprodalo se. Hoćete li možda Spidermana?"

"Pa može, čekam tu već četiri sata, dajte mi Spidermana!"

"Ajoj, ispirčavamo se. Nema ni njega", okončava djelatnik taj suludi razgovor, koji nam je prepričao Trpimir Hohnjec.

Na to sam zbilja poludio. Kako je moguće da u jednoj minuti nestanu svi Playstationi i potom inzistirao da vidim voditelja poslovnice. Djelatnici su me uvjeravali da nema nikoga od šefova i da mi, nažalost, ne mogu pomoći.

Bio sam ljut. Nije stvar u novcu, nego u principu. Da sam bio deseti ili petnaesti po redu, još bih i pomislio da nisam imao sreće, ali bio sam drugi!

Tražio sam da mi pokažu račune prodanih Playstationa, što su odbili i ja sam otišao na posao potpuno razočaran, ljut i praznih ruku.

Obrisali postove na Facebooku

No, nisam htio pustiti cijelu tu priču i prvo sam napisao post na Linksovu Facebook profilu, da svi vide da je riječ o nekakvim mutnim poslovima, a ponovio sam ga i na nekoliko drugih profila specijaliziranih medija kao što su PC Expert i Bug. U jednom trenutku mi je post s njihova profila nestao, ne znam je li to bilo slučajno ili namjerno, pa sam nakon toga napisao podugačak mail koji sam poslao na sve Linksove adrese koje sam našao.

U međuvremenu sam se čuo i sa svojim prijateljem koji je također za klinca čekao u redu ispred trgovine HG Spota, ni on nije ulovio Playstation, ali on je bio tek negdje deseti po redu pa nije mogao ustvrditi isto ovo što sam ja: da je riječ o krajnje nekorektnom ponašanju prema potrošačima!, ispričao nam je Trpimir Hohnjec svoj jučerašnji dan ludila.

Kasnije popodne ponovno nam se javio u redakciju i rekao da ga je osobno zvao regionalni direktor Linksa te da mu se ispričao zbog situacije. Rekao mu je i da u popodnevnim satima dođe do poslovnice Linksa na Trešnjevci i da ga čeka Playstation po sniženoj cijeni. "Drago mi je da sam istjerao pravdu, ali tko zna koliko je ovakvih slučajeva poput mojga", kaže Hohnjec. Kada je pitao direktora Linksa da mu objasni što se točno dogodilo to jutro, rekao mu je da ne može točno utvrditi i da djelatnici očito nisu bili najbolje pripremljeni za takvu gužvu. Ipak, podsjetimo, Hohnjec je jučer ujutro bio druga osoba u toj poslovnici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 16:46