SPEKTAKLURAN POSAO

Brodosplit gradi brod s 531 privatnom rezidencijom: Cijena jedne je od 1 do 8 milijuna dolara

Brod će biti dug 233 metra

Brod /Ilustracija

IZ Brodosplita su priopćili da je Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, kako bi izgradili prvi privatni rezidencijalni brod koji je ekološki održiv. Naglasili su da potpisivanje ovog ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija.

Brod nazvan MV Narrative biti će dug 233 metra. Koristit će pogon tekućim prirodnim plinom), što ga kako ističu iz Storylinesa, čini pionirom u održivom pomorskom prijevozu. Imat će 531 privatnu rezidenciju.

image

Knjižnica/ Ilustracija

Cijene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od jedan do osam milijuna dolara, s ograničenim mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598.000 dolara.

"Ugovor o gradnji broda obnovljen je kao nužnost zbog ogromnih promjena u globalnim okolnostima, koje su utjecale na komercijalne i tehničke dobavne lance te financije projekta", istaknuo je Alister Punton izvršni direktor Storylinesa .

image

Brod k

image

Dnevna soba

Za razliku od tradicionalnih cruisera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata, od d pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine. Istaknuto je da brod potiče osjećaj zajednice i samodostatnosti. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvaća površinu od 10.000 četvornih metara namjenjenih spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama.

image

Kupaona/ Ilustracija

image

Prostor za druženje

"Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija; također s ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd‘s Register. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima, itd. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima", istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Brodosplita.

Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnice bez otpada i farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki svjesnom načinu života. U uzajamno korisnoj suradnji, Storylines i Brodosplit potpisnici ugovora ističu kako je nženjering već započeo, što potvrđuje predanost isporuci broda koji premašuje očekivanja kako u pogledu raskoši tako i ekološke odgovornosti.

image

prostor za druženje

image

Brod /Ilustracija

image

Brod /Ilustracija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:29