GLOBALNA NESTAŠICA

Bosch ulaže još 250 mln eura u proizvodnju poluvodiča: ‘Ne očekujemo smirivanje problema u opskrbi‘

Ovo ulaganje koristit će našim klijentima i pomoći u globalnoj krizi u opskrbi poluvodičima, izjavio je izvršni direktor Boscha

Boschova tvornica u Dresdenu

 Jens Schlueter/AFP

Njemačka tehnološka tvrtka Bosch u utorak je najavila da će u domaću proizvodnju čipova u gradu Reutlingenu uložiti dodatnih 250 milijuna eura, proširujući kapacitete u razdoblju globalne nestašice ključnih komponenti za autoindustriju.

Kompanija je već najavila da će ove godine uložiti oko 400 milijuna eura u vlastitu proizvodnju čipova u Dresdenu i Reutlingenu u matičnoj Njemačkoj i u malezijskom Penangu, podsjeća agencija Dpa.

Tome sada valja dodati najnovije planirano ulaganje u proširenje tvornice u Reutlingenu za 3.600 četvornih metara do 2025. godine, objavili su iz Boscha.

"Ovo ulaganje koristit će našim klijentima i pomoći u globalnoj krizi u opskrbi poluvodičima", izjavio je u utorak izvršni direktor njemačke kompanije Stefan Hartung.

Kriza u opskrbi poluvodičima i drugim elektroničkim komponentama stvara velike probleme mnogim sektorima, posebno automobilskoj industriji, i ograničava proizvodnju.

Hartung je naglasio da ne očekuje smirivanje problema u opskrbi prije iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:58