unaprijeđenje usluga mobilnosti

Bolt zatvara krug ulaganja od 150 milijuna eura

U 2021. planiraju uvesti nove funkcionalnosti kako bi unaprijedili sigurnost svojih proizvoda
Markus Villig

Bolt je prikupio 150 milijuna eura u najvećem krugu ulaganja do sada. Ulaganje je vodio D1 Capital Partners uz sudjelovanje tvrtke Darsana Capital Partners. Bolt će sredstva iskoristiti za daljnje poboljšanje sigurnosti i kvalitete svojih proizvoda, s obzirom na to da nastavlja s razvojem usluga prijevoza na zahtjev, mikromobilnosti i dostave hrane u Europi i Africi.

Tvrtka već nudi brojne sigurnosne značajne za sigurnu vožnju koje su dostupne na aplikacijama za vozače partnere i korisnike, uključujući i SOS gumb koji je osmišljen kako bi korisnicima omogućio brzi kontakt s hitnim službama u slučaju potrebe. Ranije ovog mjeseca, Bolt je objavio 4. generaciju svojih električnih romobila, koju je razvio tvrtkin interni tim s ciljem da postane najsigurniji model na tržištu zahvaljujući senzorima koji otkrivaju nesigurne značajke vožnje, te imaju optimiziranu konstrukciju za dodatnu stabilnost i sigurno manevriranje.

U 2021. godini, Bolt planira uvesti nove funkcionalnosti kako bi unaprijedio sigurnost svojih proizvoda, poput automatiziranog praćenja putovanja koje će predvidjeti i spriječiti potencijalne incidente pomoću korištenja umjetne inteligencije.

„Unatoč utjecaju COVID-19 pandemije, Bolt je u protekloj godini zabilježio veliki rast. Gotovo smo udvostručili broj korisnika, te smo pokrenuli usluge, od vožnje na zahtjev do mikromobilnosti i dostave hrane, u 50 novih gradova.Milijuni korisnika već vole Bolt zbog pristupačnih cijena i brze usluge. U 2021. godini, udvostručujemo se kako bismo postali vodeći u industriji kada je u pitanju sigurnost i kvaliteta platforme. Planiramo lansirati još inovativnija rješenja poput verifikacije lica vozača i automatskog nadzora putovanja, koristeći strojno učenje kako bi se spriječili potencijalni incidenti i osigurala najkvalitetnija usluga za naše korisnike,“ izjavio je Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta.

Dan Sundheim, osnivač D1 Capitala ističe da je zadovoljan zbog partnerstva s Boltom dok nastavljaju graditi vodeću platformu za mobilnost na tržištu širom Europe i Afrike. „Tim je izvrsno funkcionirao tijekom ove izazovne godine i nastavlja milijunima korisnika pružati sigurnost, fleksibilnost i veliku vrijednost. Optimistični smo kada su u pitanju mogućnosti rasta za Bolt nakon COVID-19 pandemije i radujemo se podršci koju možemo pružiti timu tijekom sljedećih godina kada će ulagati u inovacije,“ nadodao je Dan Sundheim.

U 2020. godini, Bolt je proširio poslovanje kako bi bio dostupan u 200 gradova u 40 zemalja i dosegao 50 milijuna korisnika na globalnoj razini. Osim pružanja usluga prijevoza na zahtjev, Bolt planira postati najveći pružatelj mikromobilnosti u Europi, lansirajući električne romobile u više od 100 gradova tijekom sljedeće godine. Bolt Food, lansiran 2019. godine, je trenutno dostupan u 16 zemalja i 33 grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:53