TOMAŠEVIĆ DOBIO POJAČANJE

Bivši šef državne Agencije za izvoz Damir Novinić nakon 13 godina ponovo u Upravi ZG Holdinga

‘Damir Novinić preuzeti će dužnost 1.kolovoza ove godine te će u Upravi biti fokusiran na operativno poslovanje i digitalizaciju‘

Zagreb, 231214.
Agencija za poticanje ulaganja.
Damir Novinic ravnatelj Agencije za poticanje ulaganja.

 CROPIX

Bivši ravnatelj državne Agencije za izvoz i konkurentnost (AIK) Damir Novinić (54) novi je član Uprave Zagrebačkog Holdinga. Odlukom Nadzornog odbora Holdinga kojeg čine gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec, Novinić je imenovan na mandat od četiri godine.
- Damir Novinić preuzeti će dužnost 1.kolovoza ove godine te će u Upravi biti fokusiran na operativno poslovanje i digitalizaciju - priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Iako je dio profesionalne karijere proveo u privatnom biznisu, Novinić je široj javnosti najpoznatiji po funkcijama koje je obnašao u javnom sektoru.

Osim u AIK-u na čije je čelo došao 2012., Novinić je bio na rukovodećim pozicijama i na Hrvatskoj radio-televiziji, obnašajući i funkciju ravnatelja Hrvatske televizije, a tijekom 2010. kratkotrajno je bio član Uprave Zagrebačkog Holdinga kao kadar zagrebačkog HSLS-a. Radio je i u hrvatskom veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država. Po obrazovanju je diplomirani ekonomist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 07:31