GALLUPOVA ANKETA

Amerikanci masovno zabrinuti zbog problema u gospodarstvu, najviše u brizi zbog inflacije

Najviše je Amerikanaca, njih čak 86 posto, ekonomija mučila u veljači 2009. godine, tijekom Velike recesije i financijske krize

Beskućnici/Ilustracija

 Frederic J. Brown/AFP

Stanje u gospodarstvu zabrinjava čak četvrtinu Amerikanaca, najviše od početka pandemije covida 19, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje instituta Gallup.

Čak 26 posto ispitanika navelo je u Gallupovoj anketi u studenome da ih najviše brinu inflacija, nezaposlenost i stanje u gospodarstvu općenito.

Udio ispitanika koje najviše muče ekonomski problemi najveći je od početka pandemije, ali je relativno nizak u povijesti istraživanja, ističe Gallup, napominjući da i u "dobrim vremenima" više od 30 posto Amerikanaca muče problemi u gospodarstvu.

Najviše je Amerikanaca, njih čak 86 posto, ekonomija mučila u veljači 2009. godine, tijekom Velike recesije i financijske krize.

U najnovijem istraživanju najviše je ispitanika, njih 10 posto, među ekonomskim problemima brinulo opće stanje u gospodarstvu, čime se taj problem našao na trećem mjestu ljestvice.

Inflacija je, među ekonomskim pitanjima, najviše brinula sedam posto ispitanika, pokazalo je istraživanje, znatno više nego u rujnu kada je njihov udio iznosio samo jedan posto. Nezaposlenost je kao najveći problem u zemlji izdvojilo samo pet posto sudionika ankete.

Najviše je ispitanika u studenome, njih 21 posto, kao glavni pojedinačni problem izdvojilo vladu i loše upravljanje, a na drugom je mjestu koronavirus koji je izdvojilo 13 posto njih, pokazalo je istraživanje.

Anketa je provedena u razdoblju od 1. do 16. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:39