Nova runda financiranja

Američki Canyon Partners uložio u jače širenje FlixMobility grupe

Nova investicijska runda vrijedna je ukupno 650 milijuna dolara
 Picasa

FlixMobility grupa, u kojoj je i autobusni operater FlixBus, zaključila je novu rundu financiranja. U novoj investicijskoj rundi, ukupno vrijednoj 650 milijuna dolara, sudjelovao je i američki investitor Canyon Partners. Uz novog investitora, kako se ističe u priopćenju, FlixMobility grupa dobiva snažnog partnera za buduću ekspanziju na postojećim i novim tržištima.

Nova procijenjena vrijednost kompanije iznosi više od tri milijarde dolara, što je znatno više od posljednje investicijske serije u 2019. godini. Novu investicijsku seriju podržali su osnivači te postojeći investitori, koji uključuju General Atlantic, Permiru, TCV, HV Capital, Backrock, Baillie Gifford i SilverLake kao i uspješan, jedinstven poslovni model.

- Posljednja runda financiranja šalje snažnu poruku budućeg razvoja naše vizije kojom se nastoji osigurati održiva mobilnost putnicima diljem svijeta - istaknuo je Jochen Engert, osnivač i CEO FlixBusa, te dodao kako su se zatvaranjem ove runde financiranja dobro pozicionirali za buduće razvojne planove FlixBusa i FlixTraina.

Kompanija je, naglašavaju u priopćenju, uspješno upravljala kroz pandemiju opreznim prilagođavanjem mreže linija te ulaganjem u tehnologiju i automatizaciju. FlixMobility se u ovom trenutku usmjerava na širenje na novim i postojećim tržištima te na širenje željezničkog prometa unutar Njemačke i Švedske.

Investicija će podržati ambicije FlixMobility grupe u razvoju najveće mreže autobusnih linija diljem SAD-a, Velike Britanije i Portugala te daljnje širenje na već vodećim tržištima poput Istočne Europe, Turske i Francuske. Planovi za širenje na potpuno nova tržišta već su u pripremi.

- U ovom trenutku prelazimo iz faze zaštite kompanije i zaposlenih u fazu još snažnijeg i ubrzanog rasta. Naš je jasan cilj postati lider. Želimo osigurati pristupačna i zelena putovanja te vidimo SAD kao tržište s neizmjernim potencijalom - rekao je André Schwämmlein, osnivač i CEO FlixMobility grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:29