OVO SU KRALJEVI PONUDE

Izdvojili smo deset najboljih premium proizvoda za vas, ali i vaše najbliže

Nakon što smo s iznimnim veseljem odradili isprobavanje i recenziju Lidl Deluxe i Favorina ponude, stiglo je vrijeme da vam predstavimo konačnu listu onih koji su nas u potpunosti oduševili. Nećemo vam lagati, odabrati najboljih deset nije bilo nimalo lako, ali što se mora – nije teško. U ponudi delicija zasigurno ćete pronaći nešto za svoj blagdanski stol, ali i za idealan poklon svojim najdražim ljubiteljima dobre hrane, a ovo je naših deset favorita!

Kada spominjemo blagdane, prve asocijacije su nam neodoljivi ukrasi, božićna jelka, zagasite lampice te miris cimeta i klinčića u zraku dok se družimo sa svojim najmilijima. Mirise jednako prate i okusi, a Lidl Deluxe i Favorina su se pobrinuli da ukusnih delicija ne nedostaje!

Cheesecake od limuna i mascarponea

image
Neja Markicevic/Cropix

Jedan pomalo neočekivani favorit zasigurno je Deluxe torta od sira s kombinacijom limuna i mascarponea. Popularno nazvana cheesecake, torta je namijenjena za podjelu na šest komada i odličan je izbor kada jednostavno nemate vremena za desert. Kremaste i sočna tekstura s okusom limuna savršeno se uklapa sa slatkom korom izrađenom od mljevenih keksa. Dodatno bonus je što je samo treba izvaditi iz hladnjaka i spremna je za konzumaciju!

Panettone Classico s grožđicama (36,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Klasični božićni kolač, Panettone s grožđicama, apsolutni je favorit što se recenziranja tiče. Problem kod kupovnih Panettonea je što su nerijetko suhi, bezukusni, a u sebi sadrže previše ili premalo grožđica. Prema receptu, ovaj kolač bi trebao biti gotovo spužvast, a Lidl je uspio postići upravo takvu teksturu i bogati okus!

„Mekan kao tek ispečeni kruh iz pekare, a sladak kao prvi sladoled ljeti. Jedna divna kombinacija koja se mora kušati, tako da ću ga pokušati podvaliti baki ovog Božića!“ te „Nećete ni primijetiti da nije onaj koji ste upravo izvadili iz pećnice, treba mi samo šalica kave uz njega“, samo su neki od komentara na ovaj blagdanski kolač. Idealan je za doručak, kao desert, snack tijekom dana, ali i poklon za slatka uživanja!

Božićni kolač s marcipanom (31,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Sočan i ukusan kolač kombinira biskvit s grožđicama, a marcipan daje dodatnu sočnost. Neki od komentara su bili kako kolač ima pravi okus Božića, a također je prednost što ga možete odmah servirati na stol, bez dodatnih priprema. Plus je svakako što se kolač može konzumirati više dana, ali s obzirom na to koliko je ukusan – nestat će za tren! Odličan je poklon za sve ljubitelje marcipana i grožđica koji ipak nisu pretjerani ljubitelji same pripreme i pečenja kolača u vlastitom domu.

Medenjaci (19,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Medenjaci su također jedna od prvih asocijacija vezanih uz Božić, a savršeno pašu uz kakao ili šalicu vrućeg mlijeka s cimetom. Favorina medenjaci donose čokoladnu verziju i onu s cimetom, a vrlo lako ih možete „podvaliti“ kao da ste ih sami pekli. Hrskava tvrda glazura skriva najmekše tijesto koje se doslovno topi u ustima. Naš savjet je da pri kupovini uzmete duple količine jer su toliko ukusni da ćete ih samo željeti još!

J.D.Gross tamna čokolada s 95% kakaa (11,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Bez obzira na to pripremate li kolače u kojima je sastavni dio crna čokolada ili jednostavno uživate u gorčini, tamna čokolada je uvijek dobar odabir. Veliki udio kakaa donosi odličan kontrast slatkog i gorkog, a ova čokolada je idealna zdravija varijanta globalno omiljene slastice. Možete ju gricnuti zasebno, ali jednako tako s njom obogatiti zdrave keksiće ili zobenu kašu. Odlična je i za domaću izradu Ganache kreme s kojom možete preliti svoje najdraže keksiće ili torte.

Božićni keksići u posudi (25,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

A kada smo kod keksića, božićni keksići su postigli iznimnu popularnost tijekom recenziranja. U trenutku kada se otvorila kutija u kojima se keksići nalaze, prostorijom se proširio miris cimeta i dao svima do znanja kako su blagdani stigli. Kombinirati ih možete baš kao Djed Božićnjak, uz šalicu hladnog mlijeka, ali morate imati na umu kako imaju jednu manu - ne možete ih prestati jesti!

Čokoladni Djed Božićnjak (9,99 kn)

image
Neja Markicevic/Cropix

Ništa nas nije vratilo u djetinjstvo kao što je to učinio čokoladni Favorina Djed Božićnjak. Mliječna čokolada se rastapa u ustima i ima odličnu kremastu teksturu, ali ovaj Djedica u sebi skriva još jednu tajnu - šarene čokoladne bombone. Ovaj Djedica idealan je poklon za mališane, ali vjerujte nam da nećete pogriješiti ako ga poklonite i odraslima. Nitko ne može ostati ravnodušan na ovakvu kombinaciju čokolade i bombončića! A sada je vrijeme za konkretnije stvari.

Premium salama s mesom divlje svinje (29.99 kn)

image
Neja Markicevic/Cropix

Na Božić se najčešće jede svinjetina ili purica, dok se za predjelo poslužuje francuska salata sa šunkama i sirevima dodatno na pladnju. A zašto ove godine ne bi isprobali salamu s mesom divlje svinje? Deluxe Premium salama iznimno je ukusna i zasitna, ali ne sadrži preintenzivne okuse i stoga će je voljeti i djeca. Također, iznimno se lako reže zahvaljujući svojoj sočnosti, a osim kao predjelo za Božićni ručak, idealna je za svakodnevni zimski doručak ili sendviče kada idete na izlet!

Losos u lisnatom tijestu

image
Neja Markicevic/Cropix

Na Badnjak se konzumira riba, najčešće bakalar, ali i ostali plodovi mora i slatkih voda. Stoga smo mi odlučili isprobati za glavno jelo pomalo neobičnu kombinaciju Deluxe proizvoda - lososa u lisnatom tijestu. Prednost je što je sama priprema ovog jela iznimno jednostavna. Sve što trebate je pripremiti ga u pećnici sat vremena i odmah je spremno za konzumaciju. Losos se nalazi unutar lisnatog tijesta, a dodatno je upotpunjen umakom od špinata. Kombinacija lisnatog tijesta, ribe i povrća idealno se uklapa kao glavno jelo ili dodatak uz glavno jelo!

Osvježivač zraka (49,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Šećer na kraju ostavili smo za miris! Recenzirali smo osvježivač zraka s mirisom vanilije i sandalovine, ali sandalovina je ipak za dlaku pobijedila. Drvenaste note točka su na i blagdanskog ambijenta, a dodatna prednost je atraktivan minimalistički dizajn bočice koji omogućava da se uklopi u svaki stil uređenja doma!

Ovo je naših deset favorita koje smo isprobali, ali u Lidl ponudi možete pronaći još dodatnih Deluxe i Favorina proizvoda koji će vam uljepšati ove praznike. Stoga, krenite u nabavku i dobar tek!

Odbrojavanje do najljepšeg dana u godini može krenuti, ostanite uz naš sadržaj jer mi znamo kako da ovo budu Blagdani kakve želimo!


Sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:15