MARKO TOLJA

U ISTOM MJESECU OSVOJIT ĆE ZLATNI STUDIO I POSTATI OTAC? 'Vjerujem da je najvažnija emocija u pjesmi, a ja je imam'

Bude li sreće, ovaj riječki pjevač sa zagrebačkom adresom mogao bi dva puta slaviti jer uz nominaciju za pjevača godine, u veljači će prvi put postati tata
Marko Tolja
 Neja Markičević / CROPIX

Bude li sreće i puno glasova naših čitatelja, Marko Tolja u veljači bi mogao dva puta slaviti. Riječki pjevač, naime, za otprilike dva mjeseca prvi će put postati tata, a ako se to poklopi s osvajanjem Zlatnog Studija za najboljeg pjevača godine, veselju neće biti kraja.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Mislim da će to razdoblje u mom životu biti veselo i ispunjeno slavljima. Ta dva slavlja ne mogu se uspoređivati, ali vjerujem da bih i Zlatni Studio veselo proslavio, a s obzirom na kolege koji su u ovoj kategoriji nominirani, uopće ne sumnjam da će to biti dobra fešta, tko god osvojio nagradu - kaže Marko koji se za nagradu bori s Massimom Savićem, Petrom Grašom, Jacquesom Houdekom i Tonyjem Cetinskim koji je, vjerovali ili ne, na svom Facebook profilu objavio da će svoj glas dati upravo Tolji.

“Dajte svoj glas kome god želite, ja sam dao mom voljenom kolegi Marku Tolji. Nema na čemu, kolega. Sretan sam zbog nominacije Zlatnog Studija za pjevača godine, ali i za kategoriju hit godine”, napisao je Tony na Facebook profilu.

No, svoj fejs profil ima i Marko, a tamo piše: “Pred kraj uspješne 2018. godine pala je i nominacija za Zlatni Studio Jutarnji u kategoriji najbolji pjevač. Iako su mi svi kolege jako dragi, ipak opalite glas za mene!”

Marka smo pitali koliko mu znači nominacija.

- Uvijek je lijepo primiti takvo priznanje za svoj rad i trud. Smatram da su takve nominacije i nagrade vjetar u leđa za sve što si radio u protekloj godini. Za Zlatni Studio još nisam bio nominiran pa mi je posebno drago - kaže Marko kojega smo pitali i kakav je osjećaj biti u kategoriji “teškaša”. - Sve su to redom sjajni pjevači i moji dragi prijatelji iz glazbenog svijeta.

S nekima od njih sam već bio nominiran i za Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, jednom sam i uspio odnijeti pobjedu, ali to na kraju krajeva nije ni bitno. Bitno mi je da sam nominiran s kolegama koje izuzetno cijenim, a neke od njih smatram i frendovima pa je i veći gušt dijeliti nominaciju s njima - kaže Marko koji će 2018. godinu pamtiti po “Tišini”.

- Moju godinu na izmaku u poslovnom je smislu svakako obilježila pjesma ‘Tišina’. Napisao sam je bez ‘računice’, poslao je na natječaj za Zagrebački festival i na kraju je postala jedna od mojih najuspješnijih pjesama dosad. Oborila je sve moje osobne rekorde slušanosti i ono što je najbitnije - jako puno ljudi mi se javilo da su se prepoznali u pjesmi i njezinoj temi, a to je za nas umjetnike uvijek najveća nagrada - govori glazbenik koji pjevače nikad nije ocjenjivao po onom “što više i što glasnije”.

- Mislim da je najbitnija emocija a to ne može svatko. Ima puno sjajnih, tehnički savršenih pjevača pa nikada ne dopru do publike. Iskrenost, skromnost i dosljednost je ono što najviše cijenim kod pjevača - kaže Tolja koji je 2018. objavio i album “Tišina - Love Collection” koji je promovirao na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Na albumu se nalazi presjek Markove karijere, a vodio se mišlju da odabere najljepše ljubavne pjesme koje je snimio.

- Ponosan sam na ovaj album jer pjesme donose osjećaj topline oko srca - kaže Marko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:37