MOST IMA URED U RIJECI

BOŽO PETROV 'Ovaj put ćemo tražiti puno snažnija jamstva od HDZ-a i SDP-a'

BOŽO PETROV 'Ovaj put ćemo tražiti puno snažnija jamstva od HDZ-a i SDP-a. Ako bude trebalo, organizirat ćemo referendume svaka tri-četiri mjeseca! '
Božo Petrov, Ante Šprlje i Tomislav Panenić
 Tom Dubravec / CROPIX

Most nezavisnih lista danas je u Rijeci otvorio svoj ured, prvi izvan Zagreba, a na otvaranju je nazočio i Božo Petrov koji je progovorio o planovima uoči izbora, ali i o onome što slijedi nakon njih.

- Politiku se može voditi časno, a tko nešto obeća, toga se treba držati i Most će inzistirati na jamstvima i ako treba organizirati referendume svakih tri mjeseca - rekao je Petrov, prenosi tportal, nakon čega je prozborio o neizbježnom scenariju postizbornih koalicija.

- Postojale su opstrukcije i od HDZ- i SDP-a iako su sve potpisali, a ovaj ćemo put tražiti snažnija jamstva. Nadam se da će se klijentelistički pristup politici promijeniti i vjerujem da je Most postavio drugačije političke standarde - poručio je Petrov, koji će danas posjetiti i Rektorat Sveučilišta u Rijeci te Studentski centar.

- Više nećemo ulaziti u bilo kakve dogovore ako nismo sigurni da će biti poštovano ono što se dogovori. Organizirat ćemo referendum i svaka tri do četiri mjeseca ako bude bilo potrebno. Mi smo u ovih šest mjeseci bili jedini jamac. Svi oni promjene svoja mišljenja u roku jednog dana', kazao je šef Mosta.

- Ne znam kako ćemo surađivati sa Zoranom Milanovićem kad je išao prevariti Most, a sada hladi odnose s Mostom i sve što radi radi u strahu od Mosta. Ali to ne znači da isključujemo SDP, ali ponavljam - očekujemo promjene u obje stranke - zaključio je Petrov te na kraju odbacio tvrdnje da Most uvjetuje tko će biti novi premijer, piše tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 03:28