LJETNE RADOSTI

Tobogani, bazeni, vodoskoci... U vodenim parkovima uživat će i klinci i odrasli

Ako tražite malo adrenalina, puno zabave i osvježenje ovo je odlična opcija za vas!
 Azmanjaka/Getty Images

Ljeto je došlo, kao i vrijeme za vodene radosti. No, u slučaju da vam je more prehladno ili tražite nešto drugačije - mali adrenalinski “kick” - možda je pravi trenutak za neki od vodenih parkova u Hrvatskoj.

Aquapark Dalmatia

image
Aquapark Dalmatia

Tobogani, vodopadi, prskalice, mlaznice, lijena rijeka, bačva koja svakih nekoliko minuta istresa vodu na svakoga tko se nađe ispod nje... Ako vam je do vodenih radosti, aquapark Dalmatia, prvi tematski vodeni park u Dalmaciji, ih ima na pretek. Sam vodeni park proteže se na površini od osam tisuća metara kvadratnih i ima kapacitet 1000 posjetitelja. Jedna od glavnih atrakcija parka jest tamošnja vodena tvrđava, u kojoj se nalazi i spomenuta bačva koja se nalazi na najvišoj točki Aquaparka, na visini od 13 i pol metara. Tu je i 200 metara dugačka “lijena rijeka” po kojoj se možete spuštati na velikim okruglim kolutovima. Oni najmlađi pak imaju svoj poseban kutak - tzv. kids play zonu s bazenima i sadržajima koji su posebno prilagođeni maloj djeci. Oni koji vole masažu, mogu se opustiti u okruglim bazenima dubokima jedan metar.

Hrana i piće: Ponuda vodenog parka obuhvaća i “Splash bar” koji nudi ponudu fast fooda, a u jeku sezone dostupan je i još jedan dodatni bar u kojem se mogu kupiti različiti vrući i hladni napici.
Lokacija: U obiteljskom dijelu Amadria Parka Šibenik, pokraj dječjeg hotela Andrija i obiteljskog hotela Jakov.
Radno vrijeme: Vodeni park radi svaki dan, od 11 do 18 sati, sve do sredine rujna.
Cijena ulaznica: Cijena ulaznice određuje se prema visini posjetitelja. Za one više od 120 centimetara cijena dnevne ulaznice iznosi 150 kuna, a one od 90 do 120 centimetara 100 kuna. Dnevna ulaznica za posjetitelje niže od 90 centimetara je besplatna. Isto tako, može se unajmiti i ormarić za stvari. Njegova je cijena 50 kuna, odnosno sam ormarić je 25 kuna, dok depozit (koji se vraća po predaji ključa) iznosi isto toliko.

Paleo park

image
Paleo Park/Mon Perin

Paleo park, koji bi posebno mogao biti zanimljiv najmlađima, nastao je na mjestu arheološkog nalazišta te se profilirao kao vodeni i edukativni zabavni park u kojem se može naučiti o dinosaurima koji su obitavali na tom prostoru, kako su se i čime hranili, a mogu se izbliza promotriti i prave kosti dinosaura koje su pronađene na tom području Istre. Istovremeno, tu je i opuštanje u bazenima (ukupno tri, za odrasle, za djecu i bazen sa sjedećim masažama te vruća kupelj). Same vodene atrakcije imaju površinu od 700 metara četvornih, a cijeli vodeni park 16.200 metara četvornih (od čega je 3000 metara predviđeno kao sunčalište). Za djecu su predviđene i usluge i programi animacije.

Hrana i piće: Na raspolaganju su beach bar Paleo park i istoimeni restoran.
Lokacija: Paleo park smješten je u kampu Mon Perin u Balama.
Radno vrijeme: Park radi do 25. rujna, od 10 do 18 sati.
Cijena ulaznica: Do 31. kolovoza jednodnevna ulaznica prodaje se po cijeni od 40 kuna, a izvan visoke sezone 20 kuna, dok osobe s invaliditetom i jedan pratitelj imaju besplatan ulaz. Moguće je kupiti i višednevne ulaznice, čije se cijene - ovisno o broju dana (od tri do sedam) te sezoni - kreću od 40 do 200 kuna.

Aquapark Čikat

image
Arhiva Camping Cres&Lošinj

Prvi aquapark na otoku, prostire se na 6300 metara četvornih te se može pohvaliti s 2400 metara četvornih bazena i vodenih sadržaja. Sam park otvorio se u srpnju 2015. godine i od tada njegovi posjetitelji mogu uživati u više vrsta bazena (među ostalim rekreacijskom bazenu s otvorenim toboganom i 110 metara dugim zatvorenim toboganom, obama visokima osam metara). Sam vodeni park podijeljen je, kako je istaknuto na njihovoj stranici, u tri zone - zona zdravlja (bazeni i fitness prostor), zona odmora (rekreacijski bazen za odrasle s pool barom, gdje možete biti posluženi dok ste u bazenu, i hidromasažni sadržaji) te zona zabave (vodene atrakcije i dječji bazeni).

Hrana i piće: Osim spomenutog pool bara, posjetitelji mogu birati između fast fooda Šiška, istoimenog terrace bara te snack bara.
Lokacija: Aquapark se nalazi u kampu Čikat na Lošinju.
Radno vrijeme: Od 22. svibnja do 19. rujna (od 26. lipnja do 29. kolovoza od 10 do 20 sati, a od 30. kolovoza do 19. rujna od 11 do 19 sati).
Cijena ulaznica: Gostima kampa ulaz je besplatan, dok vanjski gosti plaćaju ulaznicu i to djeca od tri do 7 godina starosti 70 kuna, a osobe starije od sedam godina 100 kuna. Za djecu do tri godine starosti ulaz je besplatan. I vanjski gosti i gosti kampa mogu unajmiti ležaljku za 25 kuna te garderobne ormariće (veliki za 25, a mali za 10 kuna).

Aquapark MartiLandia

image
MartiLandia/Gracia Petek

MartiLandia se može pohvaliti s 2600 metara četvornih vodenih površina (među ostalim, dječji bazen s vodenim igralištem, rekreativni bazen s trakama za plivanje) te različitim toboganima kao što su “brzi kamikaza”, “spin bowl” ili klasični otvoreni, dječjim vodenim igralištem i maskotom - jelenom Martijem te whirlpoolovima na otvorenom s grijanom vodom.

Hrana i piće: U sklopu vodenog parka u ponudi je restoran i bar.
Lokacija: Terme Sveti Martin.
Radno vrijeme: Uobičajeno radno vrijeme od 8 do 20 sati (tobogani rade od 10 do 19 sati).
Cijena ulaznica: Cijena ulaznica za vodeni park razlikuje se radi li se o cjelodnevnom ili poludnevnom kupanju ili o danu u tjednu. Tako ulaznica za cjelodnevno kupanje za odrasle osobe od ponedjeljka do četvrtka iznosi 77 kuna, a vikendom i blaganima 87 kuna (poludnevna 67, odnosno 77 kuna). Za djecu, umirovljenike, srednjoškolce, studente te osobe s invaliditetom cjelodnevno kupanje stoji 57 kuna od ponedjeljka do četvrtka, odnosno 77 kuna vikendom (a poludnevna 47, odnosno 67 kuna). Postoje i obiteljski paketi čije se cijene kreću od 134 do 204 kune.

Aquapark Istralandia

image
Istralandia/Neven Jurjak Aka Merlo De Graia

“Odlična vodena zabava u Istri”, stoji na njihovoj internet stranici i skloni smo im povjerovati. Dovoljno je reći iduće podatke - 23 različita tobogana (među njima najviši u Hrvatskoj, visok 27 metara) i više od dva kilometra cijevi. No, navest ćemo i neke detalje. Primjerice, tu su hidromasažni bazen površine 900 metara četvornih, bazen s valovima velik 2500 metara četvornih, vožnja niz “escape hole” s vizualnim efektima duga 115 metara, spust niz “Crazy Hills” (šest usporednih staza) dug 70 metara ili niz “Bunga Hole” dugačak 127 metara. Tu su i obiteljski rafting dugačak 142 metra, pa prvi tobogan, kako kažu, na europskom kontinentu sa audio i vizualnim efektima od 127 metara, ili 157 metara dugačak “fantasy hole” i isto toliko dugačak “Sky river”.... Usput rečeno, vodeni park nudi i tzv. kennel service, odnosno posjetiteljima omogućava da svoje ljubimce ostave u posebno dizajniranim boxovima za pse.

Hrana i piće: Nekoliko različitih barova i restorana (od samoposlužnih do fast fooda).
Lokacija: U nesporednoj blizini Novigrada (sedam kilometara).
Radno vrijeme: Vodeni park radi od 15. lipnja do 15. rujna, i to svaki dan od 10 do 18 sati.
Cijena ulaznica: Cijena ulaznica određuje se po visini posjetitelja i duljini boravka. Postoje dvije opcije, dnevna ulaznica (od 10 do 18 sati) i poludnevna (od 14 do 18 sati). I u jednom i drugom slučaju ulaz za djecu ispod metra visine je besplatan. Standardna ulaznica (sve osobe više od 140 centimetara) plaćaju 230 kuna za dnevnu ili 190 kuna za poludnevnu ulaznicu. Osobe od metar do 1,40 metra visine te osobe starije od 70 godina dnevnu ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 180 kuna, a poludnevnu od 160 kuna, a postoje i kombinacija ulaznica (dvije standardne ulaznice i jedna “reducirana”, dakle osoba visine od metar do 1,40 metara visine ili osoba starija od 70 godina). Ulaz je besplatan i onima koji taj vodeni park posjete na svoj rođendan.

Aquacolors Poreč

image
Aquacolors Poreč

Najveći vodeni park u Hrvatskoj, Aquacolors Poreč, hvali se da je jedan od najmodernijih vodenih parkova u Europi. Proteže se na površini od najmanje 100.000 metara četvornih na kojima je raspoređeno više od 20 vodenih atrakcija. Jedna od novijih je i tzv. Zaljev krokodila, odnosno zona za opuštanje sa 140 ležaljki i klupa za hidromasažu, velikim bazenom (2800 metara četvornih), pećinom u kojoj se nalazi vodeni šank te toboganima za djecu. Isto tako, ovaj je vodeni park dom najduže lijene rijeke u južnoj Europi, dugačke čak 500 metara. U svakom slučaju, čak 7000 metara četvornih vodene površine, među njima 1500 metara četvornih velik bazen sa šljunčanom plažom i umjetnim valovima.

Hrana i piće: Park ima ukupno pet restorana, fast foodova te barova.
Lokacija: Okolica Poreča.
Radno vrijeme: Vodeni park radi do sredine rujna (i to u lipnju i rujnu od 10 do 18 sati, a tijekom srpnja i kolovoza od 10 do 19 sati).
Cijena ulaznica: Cijene ulaznica razlikuju se s obzirom na nisku sezonu (svibanj, lipanj, rujan) i visoku sezonu (srpanj i kolovoz) te po trajanju - cjelodnevna, ulaznica za šest sati ili za tri i pol sata. Ovisno o tipu ulaznice cijene se za odrasle kreću od 140 kuna do 225 kuna, za djecu od 6 do 14 godina te studente do 21 godinu starosti od 100 do 175 kuna. U ponudi su i različiti obiteljski paketi po cijeni od 340 do 695 kuna, dok stariji od 70 godina ulaznicu plaćaju, ponovno ovisno o tipu ulaznice, od 100 do 175 kuna. Djeca do šest godina imaju besplatan ulaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:59