LJETOVANJE S DJECOM

Obiteljski hoteli i resorti: Vodič za smještaj sa sadržajima i animacijom za sve generacije

Sve se više obitelji odlučuju za odmor u hotelima i kampovima u kojima se djeca igraju, a roditelji se se mogu konačno opustiti

Istra Premium Camping Resort

 Valamar/sgfd.o.o

Ljetovanje s djecom može biti vrlo izazovno, i često se roditelji male djece s godišnjeg vrate još umorniji. Nošenje gomile napuhanaca i igračaka, konstantno razmišljanje o tome hoće li i kada će mališani ogladnjeti, gdje je najbliža trgovina, kako ih animirati kada im bude dosadno, ali i balansiranje njihovih aktivnosti, zna biti jako naporno za roditelje.

Upravo zato se posljednjih godina roditelji sve češće odlučuju za ljetovanje u obiteljskim hotelima koji nude svakodnevnu animaciju za djecu, ali i sadržaje, kako bi se i odrasli barem malo odmorili. Danas na Jadranu ima nemali broj takvih hotela i kampova, a sudeći prema njihovoj bukiranosti, možemo govoriti o sve većem rastućem trendu.

Blogerica Iva Šutić jedna je od mama koje su prihvatile taj trend, i ne prođe niti jedno ljeto da njezina obitelj ne posjeti neki od obiteljskih hotela.

- Znate ono kad postanete roditelji pa si za svako "neću nikad" uskočite u usta? To se dogodilo meni s family hotelima. Uopće nisam kužila u čemu je fora, djeca okolo vriskaju, ovisan si o nekom hotelskom rasporedu… A onda se dogodilo "Hej, pa mi ovdje uspijemo i predahnuti, a i zabaviti se svi zajedno, i kad vidim koliko sadržaja ima i koliko se svemu veseli, to je to, hajdemo sad svaki vikend ovako!" Darovali smo to Lenonu za 3. rođendan. Dotad smo često putovali, ali uglavnom po apartmanima. Nakon toga, gotovo smo svaki mjesec bili u nekom hotelu, govori li to dovoljno o ljubavi koja se rodila? - objašnjava nam Iva, koja kaže kako se njenom sinčiću Lenonu nije bilo lako odvojiti od roditelja, ali je vremenom počeo otkrivati sve sadržaje.

image

Dječji bazen

Iva Šutić

- Ne mogu reći da je Lenon odmah bio spreman ostati, primjerice, u igraonici bez nas, ni sad to ne želi uvijek, jedino ako putujemo s prijateljima, pa ga ekipa "povuče", ali takvi hoteli nude sadržaj i u predvorju, gdje se zaigra dok mi "u miru" pijemo kavicu, a on nas ima na oku. Tu bude i dodatni animacijski program tijekom dana i večeri, disko, mađioničar... Najveći highlight su bazeni u kojima možemo neograničeno uživati svi zajedno, ma nađe se sadržaj za svaki uzrast - govori nam Iva, koja je s obitelji obišla nekoliko obiteljskih hotela na obali i vrlo je zadovoljna konceptom i sadržajima koji nude. Ističe da ljetovanje u obiteljskim hotelima, naravno, ima svoje mane i prednosti.

ŠTO NAPRAVITI PRIJE SAMOG PUTA

  • Napravite listu stvari koju morate nositi sa sobom, no nemojte pretjerivati pri pakiranju
  • Provjerite s hotelom koju opremu imaju, kako biste si olakšali pakiranje i smanjili količinu stvari koje nosite. Primjerice, trebate li nositi prijenosni krevetić ili ga hotel ima na raspolaganju, itd.
  • Spakirajte svakom djetetu vlastiti kofer ili torbu. Neka se osjeća kako ravnopravni član obitelji. Tako ćete i najbolje organizirati svari i ne pretrpavati jednu veliku torbu za sve
  • Odustanite od suvišnih stvari. Ako vaše dijete ni kod kuće ne vozi često bicikl, ostavite ga doma. Ukoliko bude htjelo voziti bicikl, većina hotela ima mogućnost njihova iznajmljivanja. To je još jedna stavka koju je dobro provjeriti s hotelom prije puta
  • Upoznajte djecu s maskotom hotela. Neki hotelski lanci imaju svoje maskote, i dobro bi bilo djecu pripremiti na to kako bi se lakše pripremili na to što ih očekuje u hotelu
  • Pripremite snackove i igre za put. Djeci često sâm put zna predstavljati problem, pa se pripremite na vrijeme da ih možete animirati

- Koliko istodobno ne volim to što si u hotelima stalno vezan za raspored i stalno "paziš" da negdje ne zakasniš, toliko volim baš to, što konstantno imaš neki sadržaj. Djeca tih dana zaista imaju toliko zanimljivosti da na kraju dana zaspu umorni i sretni. Lagat ću ako kažem da je to savršeni tip odmora, jer je to vrlo aktivan tip odmora, ali da uspijemo sjesti i predahnuti, a da ga mi ne moramo animirati, itekako. Najbolje je ako idemo u društvu, pa se djeca zaigraju i nisu toliko ovisni o nama ako ih je više. U svakom slučaju, za djecu ne postoji bolje, a onda i mi, roditelji, budemo sretni i zadovoljni - govori Iva.

Za sve one koji još uvijek nisu rezervirali svoj smještaj i razmišljaju o takvom tipu odmora, provjerili smo ponudu obiteljskih hotela na našoj obali te vam donosimo pregled family hotela koji će oduševiti mališane i dopustiti roditeljima da se i oni malo odmore.

KAKO ODABRATI NAJBOLJI HOTEL ZA VAŠU OBITELJ

1. Odaberite odredište.

Mnogo je obiteljskih hotela na Jadranu, i ako nećete imati detaljan plan gdje biste voljeli odsjesti, mogli biste se malo pogubiti u silnim ponudama. Provjerite mjesto na kojem želite odsjesti. Je li prilagođeno djeci, ima li sadržaja, gdje su ambulante i ostalo. Iako family hoteli imaju organizirane cjelodnevne animacije za djecu, nećete cijeli odmor provesti u hotelu, pa bi bilo dobro istražiti destinaciju koju želite posjetiti.

2. Odredite budžet

Budžet je velika stavka pri odabiru obiteljskog hotela. Odredite koliki vam je maksimalni budžet za smještaj, ali i što je uključeno u cijenu. Velika je razlika ako uzimate all inclusive ponudu ili polupansion. Izračunajte koja vam je opcija najbolja, i ulazi li u vaš budžet

3. Informirajte se od sadržajima u hotelu

Vrlo je bitno da znate koje sve sadržaje nudi vaš hotel, kako biste bili informirani i kako biste aktivnosti mogli prilagoditi dobi svoje djece. Prije nego što rezervirate sobu, razmislite o svojim potrebama. Mnogi hoteli nude obiteljske sobe koje su dovoljno prostrane, ali i dvije sobe koje su povezane. Ako imate već djecu, možda će vam bolja opcija biti uzeti dvije povezane sobe, kako biste ipak imali privatnost, ali i držali djecu na oku.Također, provjerite što se sve nalazi u sobi - mini bar, mini hladnjak, itd., jer će vam kasnije biti lakše planirati ako znate na što možete računati u sobi.

4. Obratite pozornost na to što vaše dijete voli

Ako je vašem mališanu najveći užitak skakati u bazen, prskati se vodom ili sanja o vožnji na vodenom toboganu, birajte one hotele koji imaju takav sadržaj, ili se možda neki vodeni park nalazi u njihovoj blizini. Neka djeca više su kreativna i vole svoje vrijeme provoditi na raznoraznim radionicama, pa uzmite u obzir da vaš hotel ima dovoljno takvog sadržaja. Neki vole aktivniji odmor, pa se raspitajte na vrijeme kakav sportski sadržaj postoji u hotelu i njegovoj blizini.

5. Sadržaj za odrasle

Uzmite u obzir i svoje potrebe te provjerite kakve sadržaje ima vaš hotel. Ako sanjate o dobroj masaži ili opuštanju u sauni, svakako odaberite hotel koji ima wellness & spa. Usporedite aktivnosti za djecu s onima za roditelje, i probajte isplanirati kako možete uhvatiti malo vremena za sebe, a kada biste voljeli zajedno s vašim mališanima uživati u nekim od aktivnosti.

Valamar Girandella Maro Suites

Rabac

https://www.valamar.com/hr/hoteli-rabac/valamar-girandella-resort/all-inclusive

Sadržaj za djecu: Maro restoran, Super Maro igraonice, unutarnje igralište i kino, Aqua Maro (unutarnji i vanjski obiteljski kompleks bazena), Maro igralište na otvorenom, škola za mađioničare Hocus - Pocus, Fredova plivačka akademija

Dodatni sadržaj: sauna, Whirlpool i zone za opuštanje

image

Valamar Girandella Resort Maro Suites

Valamar

Valamar Girandella Maro Suites član je specijaliziranog lanca za obiteljski odmor Kinder Hotels te nudi niz sadržaja za djecu i roditelje. Smješten u istarskom Rapcu, hotel nudi prostrane obiteljske suitove za obitelji, a gosti mogu izabrati nekoliko usluga.

Odličan Aqua Maro kompleks bazena, Maro restoran, Super Maroigraonice, ovdje je sve u znaku Mara, a djeca će obožavati takav tip odmora. Svaki detalj osmišljen je kako bi se oni najmlađi osjećali ugodno, i kako bi im vrijeme bilo ispunjeno igrom i zabavom, dok roditelji mogu birati hoće li sudjelovati s njima u aktivnostima ili radije obići saunu ili zonu za opuštanje. Maro igralište na otvorenom ima biciklistički poligon, tobogan i penjalicu, a kada se vani umore, djeca se mogu odmoriti u kinodvorani napravljenoj samo za njih. U ponudi su i škola za mađioničare te plivačka akademija za djecu stariju od 4 mjeseca.

Falkensteiner Family Hotel Diadora

Punta Skala, Zadar

https://www.falkensteiner.com/hr/family-hotel-diadora

Sadržaj za djecu: Dječji svijet - Falky-Land, Free-Play zona i znanstveni kamp, Čajna kuhinja "Biberonia" za pripremu hrane i brigu o dojenčadi, Avanturistički vodeni svijet s unutarnjim i vanjskim bazenom, Fortis Club - sport i zabava u zonama za fitness, bowling i e-gaming

Dodatni sadržaj: Acquapura SPA wellness prostor

image

Falkensteiner Family Hotel Diadora

Falkensteiner Hotels&residence

Falkensteiner Family Hotel Diadora kompletno je renoviran te je u lipnju ponovo otvoren za goste. Danas ga krasi pet zvjezdica i sadržaj potpuno prilagođen obiteljima s djecom. Nove dječje igraonice, spavaonice, multimedijalna prostorija i kinodvorana te renovirane sobe i prostrani suitovi, novi Acquapura SPA wellness svijet i bazen s toboganima, dio su bogate ponude ovog obiteljskog hotela koji se smjestio u odmaralištu Falkensteiner Resortu Punta Skala pokraj Zadra.

Valamar Meteor Hotel

Makarska

https://www.valamar.com/hr/hoteli-makarska/meteor-hotel

Sadržaj za djecu: bazen za bebe s vodenim igračkama i sunčalište, Maro Club, SoftPlay Zone i Multimedia Game Lounge

bazen za djecu s toboganima

Dodatni sadržaj: vanjski infinity bazen, Sun&Spa program

image

Valamar Hotel Meteor

Valamar

Valamar Meteor Hotel smjestio se uz sami centar Makarske, a gostima je na raspolaganju, osim sadržaja u sklopu samog hotela, i šljunčana plaža hotela. Najmlađi mogu uživati u Maro programu, dok je za roditelje pripremljen Sun&Spa program. Hotel se može pohvaliti i titulom Pet Friendly Holiday te nudi i sadržaj za kućne ljubimce.

Djeca će se zabaviti u dječjim igraonicama, vrtu, kinu, SoftPlay zoni, Multimedia Game Loungeu s igraćim konzolama te Chill i Play zoni, u kojoj im se mogu pridružiti i roditelji.

Hotelske smještajne jedinice u potpunosti su obnovljene, dostupna je i turistička ambulanta te à la carte restoran, restoran Mediterraneo, lobby bar te snack bar pokraj bazena.

Falkensteiner Club Funimation Borik

Zadar

https://www.falkensteiner.com/hr/club-funimation-borik

Sadržaj za djecu: Dječji svijet Falky Land, igralište za avanture, bazen za djecu, disko za djecu, ponuda Falky SPA, kao i oprema za bebe na zahtjev

Dodatni sadržaj: Thalasso & SPA centar

image

Falkensteiner Club Funimation Borik

Walter Luttenberger/Falkensteiner Hotels&residence

Falkensteiner Club Funimation Borik smješten je nekoliko kilometara od samog centra Zadra, a 2018. godine u potpunosti je renoviran i preuređen. Obiteljski hotel nudi pregršt sadržaja za najmlađe, za koje se brine tim animatora. U ponudi hotela je Falky Land s dječjim igralištem, discom, dječjom opremom, velikim vodenim svijetom s toboganom i Falky SPA za djecu. No, nije ovdje SPA rezerviran samo za djecu, već i za odrasle. Na čak 2500 m² proteže se Acquapura Thalasso & SPA centar s prostranim bazenom u kojem se roditelji mogu opustiti dok su djeca u dobrim rukama.

U sklopu hotela nalaze se i tereni za sportove na vodi, tereni za tenis i odbojku na pijesku te pregršt sportskog sadržaja poput nogomet, badminton na otvorenom, vodene gimnastike, aerobika, pilatesa, latino plesova, stolnog tenisa, biciklizma i nordijskog hodanja.

Amadria Park Hotel Jakov Family

Šibenik

https://www.amadriapark.com/hr/hotel/amadria-park-hotel-jakov-ex-solaris-sibenik

Sadržaji za djecu: Kids Summer Club, Pirate Adventure Minigolf, obiteljska plaža

Dodatni sadržaji: Mediterranean Garden, Jure Spa

image

Aquapark Dalmatia, Amadria Park

Amadria

Luksuzni hoteli Ivan, Jure, Andrija i Jakov dio su grupacije Amadria Parka koji se nalaze pokraj Šibenika, a hotel Jakov prilagođen je obiteljskom odmoru. Hotel ima vlastiti program za djecu Summer Club i Mini Club. Amadria Park može se pohvaliti da je jedina hotelska grupa s vodenim parkom te je gostima hotel Jakov na raspolaganju korištenje Aquapark Dalmatia. Sam hotel nalazi se u blizini obiteljske plaže, a ima i dva bazena punih sadržaja za zabavu te je dio bazena prilagođen najmlađim članovima obitelji. U sklopu hotela nalazi se i sportski centar za nogomet, košarku, odbojku na pijesku, badminton, tenis, stolni tenis, a nudi se mogućnost i najma lopti.

Valamar Parentino Hotel

Poreč

https://www.valamar.com/hr/hoteli-porec/parentino-hotel

Sadržaj za djecu: Splash Pool Bar, Maro vanjsko igralište, Maro Holiday - Super Maro obiteljski sadržaji, bazen za bebe s atrakcijama, tobogani, Val Parentino Family plaža

Dodatni sadržaj: Relax bazen, activity vanjski bazen, Stay Fit - program tjelovježbe, fitnessa i rekreacije, Music & Fun - bogat večernji program uz glazbu i zabavu, Sun & Spa wellness centar

image

Valamar Parentino Hotel

Valamar Parentino Hotel

Već poznati Maro program razlog je zašto obitelji s djecom dolaze u Valamarove family hotele. U Parentino hotelu možete naći sve što vam je potrebno kako bi djeca u svakom trenu bila animirana i vesela. Hotel nudi prostrane obiteljske sobe s dnevnim boravkom, a u nekim od soba dozvoljen je i boravak kućnih ljubimaca. Ovo je jedan od Pet Friendly holiday hotela koji nudi sadržaje za ljubimce.

Cijeli je hotel opremljen tako da djeci ne manjka zabave, a unutarnje igraonice oduševit će mališane. Tu su je i Splash Pool bar, vanjsko igralište, nekoliko vanjskih bazena, uključujući i onaj za bebe. Ako ipak odlučite otići na plažu, u sklopu hotela nalazi se Val Parentino plaža s dodatnim sadržajima.

Dok se djeca zabavljaju, roditelji mogu birati nekoliko sadržaja koji hotel nudi. Jedan od njih je program Sun & Spa u Wellness centru, ali i Stay fit program za one željne aktivnijeg odmora ili Music&Fun za one koji se žele malo opustiti u večernjim satima.

Hotel ima odlične restorane - Mediterraneo premium show cooking restoran i Oliva Grill, a svim gostima dostupna je turistička ambulanta u hotelu.

Falkensteiner Hotel Park Punat

Punat, otok Krk

https://www.falkensteiner.com/hr/hotel-park-punat

Sadržaj za djecu: Falkyland

Dodatni sadržaj: Thalasso i spa-tretmani, Sports Concierge

image

Falkensteiner Hotel Park Punat

Falkensteiner Hotels&residence

U Falkensteiner hotelu Park Punat jednako će uživati roditelji i djeca. Za djecu je organiziran Falkyland, posebno osmišljen program za sve uzraste. Djeca, ovisno o preferencijama, mogu uživati u zabavnim sadržajima, čitanju ili animaciji, a na raspolaganju su im i bazeni s vodenim toboganom.

U hotelu su mislili i na roditelje te su za njih osmislili Thalasso i spa-tretmane, u kojima mogu uživati u svakom trenutku boravka, a na raspolaganju im je i Sports Concierge za prilagođena otočka iskustva i aktivne trenutke.

Hotel se nalazi u samom središtu Punta na otoku Krku, u blizini plaže gdje možete unajmiti kajake, SUP-ove ili bicikle te njima istraživati ovaj otok koji ima odlične cikloturističke rute.

Hotel Delfin Plava Laguna

Poreč

https://www.plavalaguna.com/hr/hoteli/delfin

Sadržaj za djecu: animacija, bazen, igralište s vodenim atrakcijama i špricaljkama za djecu

Dodatni sadržaj: najam bicikala i brodića

image

Hotel Delfin Plava Laguna

Hotel Delfin Plava Laguna

Hotel Delfin Plava Laguna već će na prvi pogled oduševiti klince. Veliki vanjski bazen s toboganima i vodenim atrakcijama glavni je adut ovog hotela prilagođenog djeci i njihovoj zabavi. U hotelu se nudi i animacija za djecu, tako da će u svakom trenu imati ispunjen raspored, a pritom se dobro zabaviti. Sam hotel smješten je unutar Resorta Zelena, koji je poznat po svojim plažama i prirodnom hladu, tako da u svakom trenutku s bazena možete otići i na plažu.

U sklopu hotela nalaze se i brojni štandovi koji prodaju voće i sokove, a možete i unajmiti brodić i dodatno istražiti zaljev u kojem se smjestio hotel. Sve su sobe jednostavno namještene, hotel ima tri restorana i nekoliko barova.

Medora Auri Family Beach Resort

Podgora

https://medorahotels.com/hr

Sadržaj za djecu: Play hotel, dječja igraonica s vanjskim i unutarnjim prostorom, decoupage-aktivnosti, eko-dani, dani gusara, polivalentne dječje igraonice, dječji mini-disco

Dodatni sadržaj: wellness centar s Whirlpoolom, finskom saunom, infracrvenom saunom, parnom kupelji, sobom za opuštanje, te raznim masažama i tretmanima tijela, kao i fitnessom s pogledom na more

image

Medora Auri Family Beach Resort

Ivan Ivanišević/Medora Auri Family Beach Resort

Novouređeni Medora Auri Family Beach hotel ima ukupno 253 soba i apartmana, comfort i superior kvalitete. Medora Auri hotel nudi dva vanjska bazena, wellness centar s Whirlpoolom, finskom saunom, infracrvenom saunom, parnom kupelji, sobom za opuštanje, te raznim masažama i tretmanima lica i tijela, kao i fitnessom s pogledom na more.

Nude i dodatne besplatne usluge u sobama, poput grijača za dječje bočice, kadice za kupanje, zaštite za utičnice i dječje daske za WC. U hotelu Medora Auri ponuđene su i posebno osmišljene aktivnosti za najmlađe u sklopu animacijskih programa, poput aktivnosti na plaži (dječji parkić), polivalentnih dječjih igraonica (opremljenih igraćim konzolama i "malom kinodvoranom"), društvenim igrama (ping-pong, stolni nogomet i stolni hokej).

Za djecu su posebno osmišljene i umjetničke radionice (decoupage-aktivnosti, eko-dani, dani gusara, itd.) te dječji mini-disco, koji se organizira na plaži svega nekoliko metara ispred ulaza u hotel. Play hotel, dječja igraonica s vanjskim i unutarnjim prostorom, ispunjena je sadržajima prilagođenim djeci, smještena je između hotelskih paviljona u blizini bazena i okružena prekrasnom mediteranskom prirodom. Maleni

Hotel Pagus

Pag

https://www.hotel-pagus.hr/

Sadržaj za djecu: jutarnja tjelovježba na plaži ispred hotela, Aqua-aerobic u unutarnjem bazenu hotela, Mini disco, Mini club

Dodatni sadržaj: aperitiv bar s terasom, Wellness&Spa

image

Hotel Pagus

Hotel Pagus

Hotel Pagus udaljen je samo pola sata od popularne plaže Zrće u Novalji, a hotel je prilagođen za obiteljski odmor. Ima 116 soba i apartmana. Bazna usluga hotela je all inclusive. U hotelu imaju organiziranu animaciju za djecu, uključujući i jutarnju tjelovježbu za najmlađe. Također, nude i aqua aerobik u unutarnjem bazenu, a klinci će biti oduševljeni Mini Clubom i Mini discom koji se održava na terasi restorana. Roditelji se mogu odmoriti u Wellness&Spa centru koji u svojoj ponudi ima mnogobrojne tretmane, uključujući usluge masaže, kozmetičke tretmane tijela i lica te saune.

Family Hotel Lišanj

Novi Vinodolski

www.jadran-crikvenica.hr/hotel-lisanj-novi-vinodolski

Sadržaji za djecu: napuhanac za skakanje u obliku aviona, atraktivna dječja auto arena, Kids Club, dječja igraonica s dječjim kinom i igraonica s brojnim šarenim lopticama, Play room za videoigre, dva dječja bazena s vodenim atrakcijama, vanjsko dječje igralište, usluga čuvanja djece od 3 do 12 godina. Kid\‘s Snack Corner

Dodatni sadržaji: "Game room" za roditelje, bazen u wellnessu, finska sauna, turska sauna, kozmetički salon s masažama i tretmanima, teretana

image

Hotel Lišanj

Hotel Lišanj

Family hotel Lišanj nalazi se na atraktivnoj lokaciji u Novom Vinodolskom. Potpuno je renoviran 2018. godine, jedan je od rijetkih hotela na Kvarneru s takvim sadržajem za djecu. Bogata animacija, brojni zabavni i inspirativni sadržaji, atraktivna auto arena, Kids Club i gaming room s najnovijim PlayStationom 5, samo je jedan dio bogate ponude za najmlađe. Tu su i unutarnji i vanjski bazen, blizina plaže, dječje vanjsko igralište, a nude i uslugu čuvanja djece od 3 do 12 godina.

Dok se djeca zabavljaju, roditelji mogu predahnuti na vanjskom bazenu, u sauni ili wellnessu, teretani ili kozmetičkom salonu, ali jednom tjedno organiziran je i "game room" za roditelje.

Nude uslugu polupansiona, punog pansiona te all inclusive, ovisno o željama i preferencijama gosta, a svih 162 soba i 6 apartmana je klimatizirano. U restoranu imaju bogatu ponudu jela, a roditelji mogu uživati u koktelima uz bazene.

Family hotel Vespera

Mali Lošinj, Lošinj

https://www.losinj-hotels.com/hr/hoteli-i-vile/hotel-vespera/

Sadržaji za djecu: Dječji klubovi - profesionalno vođeni edukacijski, sportski i zabavni programi za djecu, društvene igre, sportska natjecanja, popodnevni snack, voda i sokovi, dječja kolica, kadice, grijači za bočice i ostala dječja oprema, korištenje Family Acqua Fun kompleksa, vanjski bazeni s morskom vodom, mogućnost prilagođene prehrane za osobe s alergijama

Dodatni sadržaji: aktivnosti za odrasle

image

Hotel Vespera

LH&V

Hotel Vespera potpuno je preuređen 2009. godine te je jedan od prvih obiteljskih hotela kakve danas poznajemo na Jadranu. Smješten je u Sunčanoj uvali, okružen borovom šumom, a u blizini hotela je poznata plaža Veli žal.

U ponudi hotela je animacija i klubovi za djecu prilagođeni dobnim skupinama. Imaju i Family Acqua Fun kompleks, Mamin kutak prilagođen za pripremu obroka i dnevnu njegu najmlađih članova obitelji. Hotel Vespera nudi i brojne sportske aktivnosti, poput nogometa, tenisa, stolnog tenisa, pikada, ali i popularne igraće konzole. U sklopu hotela nalazi se i vanjsko igralište u hladu borove šume s ljuljačkama, klackalicama, toboganom u obliku broda. Također, nude i brojne aktivnosti za odrasle.

Hotel Garden Istra Plava Laguna

Umag

www.plavalaguna.com/en/hotels/garden-istra

Sadržaji za djecu: obiteljske sobe i sobe povezane vratima, animacijski centar za djecu različitih uzrasta, svakodnevno poslijepodnevni ručak, sokovi i sladoled, Aqua Park s raznim atrakcijama, veliki vanjski kompleks bazena, igraonica

Dodatni sadržaji: sauna park, Whirlpool za 12 osoba, soba za opuštanje, veliki fitness studio, razni tretmani i masaže

image

Hotel Garden Plava Laguna

Hotel Garden Plava Laguna

Hotel Garden Istra nudi vodeni park, dječja igrališta, sobe za igre, loungeve za tinejdžere, sportske terene i zone prikladne za djecu svih dobi. Aktivnosti su osmišljene za nekoliko različitih dobnih skupina, ali i cijele obitelji, kako bi se i djeca i odrasli zabavljali zajedno.

Obiteljske sobe i Connected sobe povezane su vratima - kako bi se cijela obitelj ugodno smjestila, tu su veće, obiteljske sobe s mogućnošću dodatnih ležaja i dječjeg krevetića. U ponudi su i praktične sobe povezane vratima, kako ne biste morali odustati ni od komfora ni od zajedništva. Gosti za svoj boravak mogu odabrati sobe u hotelu ili u netom obnovljenom Residenceu Garden Istra, koji se nalazi u neposrednoj blizini i dijeli sve usluge dostupne u hotelu. Djeca imaju na raspolaganju dodatnu ponudu ukusnih grickalica i slastica: ručak, sokovi i sladoled svaki dan u posebnom prostoru pored bazena, uz Activities&Experience team.

Hotel Amarin

Rovinj

www.maistra.com/hr/family-hotel-amarin-rovinj

Sadržaji za djecu: tri vanjska bazena s posebnim hidromasažnim efektima, bazen za bebe s prskalicama, bogati buffet za djecu s izborom zdrave hrane i pripremom svježih kašica za bebe, privatni babysitting, wellness i spa tretmani za djecu, dječji fitness, Amarin Kids Club, igrališta na otvorenom, znanstveni kutak, game room, prljaonica, kinodvorana, sportske škole

Dodatni sadržaji: Wellness & Spa, 3 Whirlpoola, dva unutarnja bazena punjena slatkom vodom

image

Hotel Amarin

Goran Šebelić/Cropix

Hotel Amarin smjestio se na poluotoku koji gleda na prekrasan Rovinj, a sam hotel ima 280 pretežno obiteljskih soba koje su u potpunosti prilagođene djeci svih uzrasta. TripAdvisor, online savjetnik za putovanja 2019. godine proglasio ga je najboljim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj. Brojni bogati sadržaji za djecu glavni je razlog za odabir tog hotela, no njegova cijela unutrašnjost, kao i zeleni vrtovi s igralištima, posebno su osmišljeni za svako dijete.

U svakom trenutku djeca će se moći zabaviti, a iz hotela kažu da kod njih nema mjesta dosadi. Dok se djeca igraju, roditeljima su na raspolaganju unutarnji bazeni, Wellness & Spa te dodatni sadržaj prilagođen upravo roditeljima, no možete i samo popiti kavu s jednim od najljepših pogleda u Istri.

Family Resort Hotel Manora

Nerezine, otok Lošinj

https://www.manora-losinj.hr/hr/pocetna/

Sadržaji za djecu: igraonica, pješčanik, tobogan, stol za ping-pong, stol za stolni nogomet, pikado

Dodatni sadržaji: plaža, vanjski bazen, unutarnji bazen, sauna, masaža, teretana

image

Family Resort Hotel Manora

Family Resort Hotel Manora

Hotel Manora je otvoren 2005. godine u Nerezinama, na otoku Lošinju, a 2019. je nadograđen novim suvremenim sobama i sadržajima te su otad i certificirani eco hotel. 400m od hotela nalazi se plaža Galboka, koja je u koncesiji hotela, s barom, ležaljkama i suncobranima. U hotelu se mogu unajmiti: brod sa skipperom, skuteri, kajaci i SUP-ovi te gosti imaju mogućnost korištenja bicikala za besplatno. Na raspolaganju su unutarnji i vanjski bazen, relax zona s dvije saune, unutarnja i vanjska igraonica, hotelska biblioteka te multifunkcionalna dvorana sa ozvučenjem i projektorom. U Manori možete uživati u pomno osmišljenoj gastronomskoj ponudi prilagođenoj suvremenim potrebama gostiju (bezglutenska prehrana, bez laktoze, za dijabetičare, veganska i sl...).

Istra Premium Camping Resort

Funtana, Istra

https://www.valamar.com/hr/kamping-porec/istra-camping-resort

Sadržaj za djecu: Aquamar - premium obiteljski vodeni park s bazenima, dječje igraonice prema Super Maro programu, Histri Island Edutainment park, V Sport Marina i V Sport Bella Vista

Dodatni sadržaj: Valfresco Direkt usluga, Stay Fit, Music&Fun, V Sport Marina i V Sport Bella Vista, V Sport Park

image

Istra Premium Camping Resort

Valamar/sgfd.o.o

Jedan od premium kampova na Jadranu nalazi se u Funtani, nedaleko od Poreča. Sjajna lokacija i vrhunski uređen kamp nude sve što je potrebno za savršen obiteljski odmor. Kamp je otvoren tijekom čitave godine, a ovog je svibnja opremljen i dodatnim sadržajima. Od ove godine možete uživati u Orlandin Premiumu obiteljskim camping homeovima, novoj Sunset Family plaži, u novim funkcionalnim terenima u sklopu V Sport Parka, ali i u novom samoposlužnom restoranu Fonte.

Kao i neki od Valamarovih hotela, Istra Premium Camping Resort može se pohvaliti titulom Pet Friendly holiday za kućne ljubimce.

Za najmlađe tu je Aquamar, premium obiteljski vodeni park s bazenima, vodenim atrakcijama i toboganima, ukupne dužine 350 metara, a osim u vodenim atrakcijama, djeca mogu uživati u igraonicama prema Super Maro programu. Val Maro Family plaža opremljena je za sve članove obitelji, a oni željni avanture mogu se prijaviti za Histri Island Edutainment park na otoku Školjiću.

Za roditelje je pripremljen dodatni sadržaj. V Sport Park, V Sport Marina i V Sport Bella Vista za one željne aktivnog odmora, a imaju i svakodnevni program rekreacije Stay Fit i večernji program Music&Fun.

Camping Zelena Laguna

Poreč

https://www.istracamping.com/hr/kampovi/zelena-laguna

Sadržaj za djecu: animacija za djecu, plaža, vanjski bazen

Dodatni sadržaj: besplatni Wi-Fi, pet friendly, restorani

image

Istra Camping Zelena Laguna

Saša Halambek

Camping Zelena Laguna nalazi se u sklopu Zelena Resorta u Poreču, a sve goste kampa do centra svakodnevno vozi organizirani turistički vlakić. Kamp ima 4 zvjezdice te je moderno opremljen, a gosti mogu birati između nekoliko tipova parcela.

Plaže oko kampa idealne su za djecu, a dio plaže uređen je za kućne ljubimce. Djecu će oduševiti i gljiva-vodopad, kao i spary park, a roditelji s djecom mogu krenuti i put biciklističkih staza.

Svakodnevna animacija za djecu ostavit će roditeljima vremena da uživaju u nekim drugim aktivnostima i odmoru bez djece.

Camping Village Šimuni

Šimuni, Pag

https://www.camping-simuni.hr/hr/

Sadržaj za djecu: Šimi klub animacija za djecu, kreativne radionice, Šimi disco, edukacijski programi, predstave

Dodatni sadržaj: aqua aerobik, Latin aerobik, sportske igre, sportska natjecanja, extreme workout, kulinarska natjecanja, joga...

image

Camping Village Šimuni

Camping Village Šimuni

U Šimunima na otoku Pagu smjestio se jedan od popularnijih kampova za obitelji. Camping Village Šimuni ima više od 500 parcela pogodnih za smještaj šatora, prikolica i kampera. Gosti mogu birati hoće li odmor provesti u tradicionalnim drvenim bungalovima ili moderno opremljenim mobilnim kućicama, koje mogu primiti do šest osoba.

Mališani će u svakom trenutku moći uživati u mnogobrojnim aktivnostima, kojih u kampu Šimuni ne manjka. Za njih su pripremljene kreativne radionice, sportski programi, edukacijski programi, sportske igre, gusarske potrage za blagom, puštanje zmajeva, tulumi u pidžamama, karnevali, predstave, ali i Šimi klub i Šimi disko. U sklopu Šimi kluba organizirane su razne edukativne radionice, društvene igre, interaktivne predstave, potrage za blagom, kreativne radionice, sportska natjecanja, didaktičke igre, PlayStation i Wii.

Ni roditelji neće ostati zakinuti te je za njih organiziran bogat program. Biciklističke ture, sportska natjecanja, planinarenje, aqua aerobik, Latin aerobik, kulinarska natjecanja, nekoliko vrsta joge, pilates, predstave i mnogo drugog sadržaja, roditelji mogu birati prema svojim željama i preferencijama.

Zaton Holiday resort

Zaton, Zadar

https://www.zaton.hr/hr

Sadržaj za djecu: dječji bazen, Zatonino Kids\‘ Club, mini disco, mini auto škola, škola plivanja, igraonice u pijesku, razne igre, natjecanja

Dodatni sadržaj: plaža, sportovi, hidromasažni bazeni, sunčalište

image

Zaton Holiday Resort

Zaton Holiday Resort

Pokraj Zadra smjestio se Zaton Holiday Resort, koji će oduševiti svakog gosta. Resort je u potpunosti prilagođen obiteljima s djecom, a mališanima će ponudu predstaviti Zatonino, morski konjic i maskota resorta. Zaton Holiday Resort ima i amfiteatar za animaciju koji može primiti do 750 osoba. Djeca se mogu učlaniti i u neki od animacijskih klubova, a zasigurno će uživati u vanjskim bazenima.

U resortu se nalaze dva obnovljena postojeća bazena, jedan za odrasle i tinejdžere, a drugi za djecu, ali tu je i bazen za plivanje. Roditelji će uživati u tri manja i jednom većem bazenu s hidromasažnim ležaljkama i klupama, ali tu su i dva spojena bazena za najmlađe, ako i spray park.

U sklopu resorta nalazi se i plaža, koja je plitka te je savršena za malu djecu, a nosi i priznanje "Plava zastava". Od dodatnih sadržaja, u ponudi se nalaze i iceberg, jumping centar, vodeni sportovi te beach i snack barovi.

Camp Park Soline

Biograd na Moru

https://www.campsoline.com/

Sadržaj za djecu: vodene aktivnosti

Dodatni sadržaj: Salvia SPA Wellness u hotelu Ilirija

image

Kamp Soline

Luka Gerlanc/Cropix

Jedan od poznatijih kampova u Biogradu na Moru, kamp Soline smjestio se uz istoimenu uvalu. Osim parcela za smještaj kampera, kamp prikolica i šatora, gosti mogu birati i smještaj u nekoj od moderno opremljenih mobilnih kućica. Holiday homes nude odmor za svakoga, od premium i glamping luksuznog odmora, do klasičnih mobilnih kućica. Ono što gosti vole kod biogradskog kampa jest to što se smjestio u borovoj šumi te ga krasi prirodni hlad. Plaža u kampu pogodna je za djecu, a njih će oduševiti i neki od brojnih vodenih sportova koje imaju u ponudi. Organizirana je i svakodnevna animacija za djecu i odrasle, sportski turniri, natjecanja, ali i ples na terasi restorana Park Soline. Roditelji se mogu opustiti u Spa&wellness centru u hotelu Ilirija, u čijem vlasništvu je i kamp.

San Marino Camping Resort

Lopar, Rab

https://www.valamar.com/hr/kamping-rab/san-marino-camping-resort

Sadržaj za djecu: Maro Holiday, mini klub, atraktivno dječje igralište

Dodatni sadržaj: Wellness & Beauty centar, fitness

image

San Marino Camping Resort

Valamar

Uz samu Rajsku plažu u Loparu, nalazi se San Marino Camping Resortu, u kojem gosti mogu birati između smještaja na prostranim parcelama, camping homeova ili luksuznih soba u San Marino Residenceu. Na samoj plaži, dugoj 1500 metara, ima dovoljno sadržaja za djecu, no oni će uživati u Valamarovom Maro Holiday programu. Animacije, klubovi, sportovi, samo su neki od programa za najmlađe, koji će na odmoru imati zaista ispunjen dan.

Za roditelje je također organiziran bogat sadržaj. Solna i finska sauna, Whirlpool za osam osoba, prostorija za opuštanje s ležaljkama, fitness, beauty centar, dvije odvojene prostorije za masažu i vanjska terasa za opuštanje, samo su neki od sadržaja za opuštajući odmor roditelja.

U resortu su dobrodošli kućni ljubimci, a gostima je na raspolaganju i Valamar Experience Concierge te turistička ambulanta.

Solaris Camping Resort

Šibenik

https://www.campingsolaris.com/

Sadržaj za djecu: Aquapark, bazeni, animacija

Dodatni sadržaj: Wellness & Spa Centar

image

Aquapark

Nikša Stipaničev/Cropix

Ove godine Solaris Camping Resort predstavio je novost, Deluxe, obilne kućice koje su opremljene s čak tri spavaće sobe, a gosti kampa mogu birati između nekoliko varijanti smještaja, u mobilnim kućicama, vili Kornati, na parcelama ili već spomenutim deluxe kućicama. Smješten u blizini Amadria Parka, iz kampa je lako doći do Aquaparka u kojem će djeca uživati.

Dio kampa nalazi se u prvom redu do mora, a pruža se prekrasan pogled na šibenski arhipelag. Roditelji željni opuštanja mogu to učiniti u Amadrijinom Wellness & Spa centru. Također, na raspolaganju su brojne rekreacijske aktivnosti i izleti u okolicu te organizirane aktivnosti za djecu.

Kamp Čikat

Mali Lošinj

https://www.camp-cikat.com/hr/

Sadržaj za djecu: Aquapark Čikat, animacije, sportski program

Dodatni sadržaj: Sportski centar Čikat

image

Aquapark Čikat

Niko Goga/Cropix

U najljepšoj lošinjskoj uvali nalazi se Kamp Čikat, čije je središte Aquapark, koji djeca naprosto obožavaju. Aquapark Čikat ima pet bazena, tobogane i vodene prskalice.

Sâm kamp je "prijatelj djece" te je upravo zato jedan od najboljih kampova za obiteljski odmor, a djeca će uživati u zabavi u family fun parku Pepe. Na raspolaganju su im i dva višenamjenska sportska terena za nogomet, košarku, tenis i odbojku.

Gosti kampa mogu izabrati nekoliko opcija smještaja - na parcelama, karavanima, u mobilnim kućicama, na superior parcelama ili u glamping šatorima. Cijeli kamp okružen je gustom borovom šumom, a centar grada udaljen je dva kilometra. Kamp ima i Bike Point, gdje se mogu unajmiti bicikli, ali i dovesti vlastiti na popravak.

U neposrednoj blizini kampa nalazi se Sportski centar Čikat, gdje se mogu unajmiti brodovi, kajaci, pedaline, SUP daske, ali i roditelji mogu sudjelovati u tečajevima jedrenja na dasci i ronjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:57