Karipski rajevi

Vrijeme je za maštanje! Pogledajte ove nevjerojatno luksuzne karipske hotele na vodi

U ovim resortima uživat ćete u luksuzu i dvorit će vas batler, a djeci je ulaz zabranjen
 Depositphotos

Maldivi i Bora Bora poznati su upravo po tome: tirkizno, nevjerojatno prozirno more i bungalovi kao iz bajke povrh tog plavetnila. No, Lonely Planet nas ovih dana uvjerava kako odličnih (često i jeftinijih) opcija tog tipa ima i na Karibima.

Što se tiče samo geografske pozicije i uvjeta koji vladaju na njoj, Karibi nisu bogom dani za tu vrstu smještaja. On više voli zaštićene lagune s mirnim morem, a Karibi su nerijetko poznati po olujama i valovima. No, ipak su se pronašle lokacije na kojima su niknuli (prvi El Dorado Maroma 2016. godine), a Lonely Planet je izdvojio svojih pet omiljenih. Savršene su, kažu, za "odmor u 2022. godini".

Sandals Royal Caribbean Resort, Zaljev Montego, Jamajka

Riječ je prvom bungalovskom morskom naselju tog lanca resorta. Izgrađen je na privatnom otoku u zaljevu Montego, a prima samo odrasle osobe, s fokusom na parove. Nudi 15 smještajnih jedinica iznad mora, koji se mogu pohvaliti staklenim panelima na podu i osvjetljenjem kako biste podmorje mogli promatrati i noću. Naravno, ništa bez privatnih bazena, hammocka.... Do glavnog objekta resorta vozi vas vodeni taxi, a u cijenu su uključene hrana, piće i aktivnosti, primjerice ronjenje. Gostima je na raspolaganju osam restorana.

Sandals South Coast, Whitehouse, Jamajka

Sandals na Jamajci drži niz lokacija, no ova je najnovija. Vile iznad mora postavljene su u formaciju srca, a opremljene su istim "gadgetima" kao i Sandals Royal Caribbean. Primaju samo odrasle goste i također su all-inclusive. Uključena je čak i usluga batlera.

El Dorado Maroma, Playa del Carmen, Meksiko

Ovi jedini meksički bungalovi nad površinom mora također primaju samo odrasle osobe, a vile također imaju stakleni pod. Na privatnim terasama nalaze se bazeni i vanjski tuševi, a dizajn podrazumijeva kombinaciju printova u astečkom stilu, drvo i bijeli granit. Resort je all-inclusive, na raspolaganju je sedam restorana, niz barova i loungeova, pa čak i opcije za ples. U cijenu je uključena i 24-satna usluga batlera.

image
Tono Balaguer/Depositphotos

Sandals Grande St Lucian, Sveta Lucija

Riječ je o jednom od izgledom najdramatičnijih karipskih otoka, a tamošnji Sandals bungalovi nad vodom gledaju na jedan od tamošnjih najimpresivnijih zaljeva. Naravno, kao i u slučaju njihovih drugih resorta tog tipa, primaju samo odrasle, sve je all-inclusive, nudi vam se 12 restorana, ronjenje i golf...

Royalton Antigua Resort and Spa, Deep Bay, Antigva

Ovo je jedina opcija bungalova iznad mora na Antigvi. Riječ je o bungalovima od pet zvjezdica na dva kata s bazenom i ostalim luksuzima. Iako sam resort prima i obitelji, ovi bungalovi rezervirani su samo za odrasle osobe. Nude i uslugu butlera, a vile imaju i staklene podove. Gosti biraju između šest restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:03