Ljubav na kotačima

Priroda, dvorci, hoteli, restorani i vinarije... Ovo su najromantičniji roadtripovi na svijetu!

Čak tri od deset najromantičnijih roadtripova možete doživjeti u našem susjedstvu - u Italiji
 Andrew Mayovskyy/Depositphotos

Konačno smo doznali koji su to najromantičniji roadtripovi na svijetu... Za to se pobrinuo, i to prikladno uoči Valentinova, Confused.com, čiju pak je rang listu prenio portal Daily Travel News.

Ljestvica je nastala na temelju analize stotina komentara koje su putnici ostavljali zdanjima na ispitivanim rutama - dakle, restoranima, hotelima, atrakcijama i uslugama. Na kraju su došli do ovog rezultata:

NAJROMANTIČNIJA "DESETKA"

1. German Alpine Road, Njemačka
2. Puglia, Italija
3. Amalfi Coast, Italija
4. North Coast 500, Ujedinjeno Kraljevstvo
5. Toskana, Italija
6. Wild Atlantic Way, Irska
7. Icefields Parkway, Kanada
8. Lofoten, Norveška
9. Highway One, SAD
10. Romantic Road, Njemačka

Neki od ovih roadtripova zaslužuju da ih se i posebno predstavi, a među njima je definitivno onaj najromantičniji na svijetu - Njemačka alpska cesta.

Na tom ćete roadtripu uživati u nevjerojatnim krajolicima i, kako kažu, u oko devet sati neprekidnog "razgledavanja". Bajku uživo možete doživjeti i u tamošnjim dvorcima, primjerice dvorcu Neuschwanstein. Ruta je dugačka ukupno 525 kilometara.

image
Depositphotos

Drugo i treće mjesto (ali i peto), drži pak Italija. Na drugom se nalazi Puglia i tamošnjih 180 kilometara na kojima ćete imati priliku istraživati obalu načičkanu liticama i špiljama. Na toj se ruti nalazi i, u romantičnom smislu, izrazito visoko ocijenjeni hotel Masseria Cervarolo, kojeg je romantičnim ocijenilo čak 64,3 posto posjetitelja.

image
Depositphotos

Road trip po Amalfijskoj obali na trećem je mjestu. Riječ je o ruti dugačkoj 61 kilometar i u biti najkraćem roadtripu u izboru. Ako se otisnete na njega, na putu ćete naići i na Pompeje.

image
Depositphotos

Visoko četvrto mjesto drži škotski North Coast 500. Radi se o 800 kilometara dugačkoj kružnoj ruti na kojoj ćete naići na dvorce, destilerije viskija i brojne prirodne ljepote.

image
Depositphotos

Peto mjesto pripada razvikanoj i nevjerojatno lijepoj Toskani.

Inspiraciju za kratki romantični bijeg u hrvatske gradove potražite ovdje.

image
Jaroslaw Pawlak/Depositphotos
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:23