NOVO U HRVATSKOJ

Bez muškaraca, molim! Putovanja samo za žene postala su hit: "Raspon godina je od 17 do 72"

Blogerica Tea Dimić i vlasnica agencije Helena Buljan prve u Hrvatskoj organiziraju "girls only" putovanja, odaziv je fenomenalan
 Privatna Arhiva/

Sve je počelo jednim postom na Instagramu.

“Da organiziram jedno instagramsko putovanje u Dubai do 8 osoba..., tko bi išao sa mnom?”

Postavila ga je sredinom prošle godine Tea Dimić na svom profilu Come Fly With Me i dobila neočekivano velik broj odgovora DA. Kako je većina potvrdnih odgovora bila od žena, ideja je prerasla u “girls only” putovanje, na koje su dobrodošle žene svih dobi i profila koje se žele opustiti i upoznati ovaj grad.

image

Story na Instagramu od kojeg je sve krenulo

Privatna Arhiva/

Ubrzo je prva grupa za Dubai popunjena, od tada se s puta vratila i druga, a treća će u Dubai u ožujku, za Dan žena. Osim Dubaija, u planu su već i nove destinacije, poput Maldiva, Istanbula, Andaluzije...

Velike zasluge u uspjehu cijele ideje, osim Tee, ima i Helena Buljan, vlasnica turističke agencije Chili tours koja se javila na prvi, sudbonosni Tein story i ponudila pomoć u organizaciji. Dvije su se ljubiteljice putovanja našle, razradile ideju i počele smišljati program puta.

image

Vlasnica agencije Chili Helena Buljan i blogerica Tea Dimić

Privatna Arhiva/

- U prvoj grupi je bilo 14 žena, a u drugoj 23! Raspon godina obje grupe bio je od 17 do 72 godine, neke djevojke su se prijavile s prijateljicom, neke obiteljski, a druge solo. One putnice koje su se prijavile same spojile smo zajedno u sobe, ali tako da su si godinama blizu. Zbog spajanja dvije solo putnice ne moraju nadoplatiti za jednokrevetnu sobu, samo trebaju biti otvorenog uma i pružiti priliku novom iskustvu. To se do sada zbilja pokazalo kao pun pogodak - prepričava nam Tea iskustva s prva dva putovanja samo za žene.

image
Privatna Arhiva/

Na pitanje zašto baš Dubai, ima spreman odgovor. Ona je sama živjela u tom gradu nekoliko godina dok je radila kao stjuardesa za Emirates, a i Helena ga je nekoliko puta posjetila.

- Program sam osmislila na temelju poznavanja grada, meni nekih dragih lokacija, tradicija koje sam stvorila i nekih novih mjesta za koja mislim da bi se curama sigurno svidjela. Raspored nam je pun svaki dan od jutra do mraka zato što nisam htjela ostaviti ‘slobodno vrijeme’ u kojem će cure same morati organizirati vrijeme koje imaju, a možda ne znaju kako ni kuda bi krenule. Na ovaj način mogu s nama biti cijelo vrijeme, a ako se žele u nekom trenutku odvojiti i otići svojim putem, mogu - entuzijastična je Tea.

image

Suputnice na "girls only" putovanju u Dubai

Privatna Arhiva/

U program su uključena dobro poznata mjesta koja su obavezna za vidjeti i doživjeti u Dubaiju, kao što je Burj Khalifa, fontane ispred Dubai malla i pustinjski safari, te neka malo manje poznata, novootvorena, mjesta za koja dobijete preporuku da ih odete vidjeti u ‘slobodno vrijeme’.

image
Privatna Arhiva/

- A dojmovi su... Ne znam od kuda početi. Od toga da im je jedini prigovor bio što smo se prebrzo vratile doma, do toga da su izlasci na ladies night u rooftop barove najbolji na kojima su bile u zadnjih deset godina, da im je ovo putovanje bolje i od maturalca... Jako im se svidjelo što je program složen tako da nemaju praznog hoda u danu, odnosno da ne moraju brinuti niti u kojem trenutku što će raditi i gdje će ići jer im je sve pripremljeno, osim ako ne žele same otići svojim putem, što isto naravno mogu. Oduševljene su našim lokalnim vodičem Hossamom koji ih svaki put odvede na neko novo mjesto, a bonus je i što pjeva u autobusu i to sve na hrvatskom - smije se Tea. Ona i Helena oduševljene su kad vide kako su se suputnice sprijateljile, kakve si komentare ostavljaju na slikama, planiraju nova druženja i zajednička putovanja...

image
Privatna Arhiva/

- Uz odličan prograam, tu su i naši sponzorski poklon paketići za svaku putnicu kojom ih razvesele naše žene poduzetnice pa su tako cure dobile i dnevnik putovanja, ulje za brze tamnjenje, trakice za kosu, etui za putovnice, sve od domaćih brendova - naglašava Tea.

image

Suputnice na "girls only" putovanju u Dubai

Privatna Arhiva/

Zanimalo nas je - zašto samo žene?

- Ideja o samo ženskom putovanju javila se gotovo odmah. Prvi razlog je bio statistika u odgovorima na moje pitanje gdje su u 90 posto slučajeva ‘DA’ odgovarale žene. Kada sam dalje krenula razmišljati, a kasnije i u razgovoru s Helenom, zaključile smo kako toga kod nas nema, kako ženama treba dati ponudu u kojoj će moći uživati i biti svoje. Zasad u Hrvatskoj ovakva ponuda ne postoji, ne u smislu agencijskog, grupnog bližeg ili daljeg putovanja na koje se mogu prijaviti samo žene. U svijetu ima ponuda putovanja samo za žene, ali koliko sam primijetila, organiziraju ih većinom fizičke osobe i tek pokoja agencija - objašnjava Tea. Mnogi ne vole putovati sami jer doživljaje s putovanja vole podijeliti s nekim, nastavlja. Žene često ne žele uplatiti agencijsko putovanje same jer ne znaju hoće li biti okružene samo zaljubljenim parovima, obiteljima s djecom, starijima ili mlađima od sebe, što opet dovodi u pitanje hoće li si moći pronaći društvo na tom putovanju.

image

Tea Dimić, autorica bloga Come Fly With Me

Privatna Arhiva/

- Iduće grupe su nam Dubai za Dan žena 05.-10. ožujka, što će biti posebno iskustvo, zatim Maldivi od 2. do 9.4., kojim želimo razbiti predrasude da je to destinacija samo za zaljubljene parove. A da bismo ispunili želje i onima koje su pitale za neke bliže europske destinacije, u ponudi su Istanbul 27.-30. svibnja i Andaluzija 18.-22. lipnja, kojima ćemo također ponuditi nešto drugačije i nešto u čemu žene definitivno uživaju - najavljuju Tea i Helena.

image
Privatna Arhiva/

Ona se prije pet godina, nakon života u Dubaiju, preselila na Tajvan, grad Tainan. U ljeto 2019. planirala se preseliti na Bali, ali svemir je htio drugačije pa se sada seli u Švicarsku. Do sada je obišla šezdesetak zemalja i za svaku zemlju, grad i kontinent kaže da imaju ono nešto posebno. Bavi se fotografijom, piše blog ComeFlyWithMe, a Instagram profil istog imena ima od 2012. godine.

Upravo se preko tog profila “poznaje” s Helenom Buljan. Pratile su se jedno godinu dana, a tek su se nakon Helenina odgovora na njezin story našle i upoznale.

- Pratila sam Teu već neko vrijeme, svidjela mi se i kao blogerica i kao osoba jer je na Instagramu prirodna i iskrena. Često je objavljivala priče iz Dubaija, koje uvijek rado gledam, jer je Dubai moja ljubav. Nakon što je Tea objavila story o tome da bi mogla napraviti žensko putovanje u Dubai, odmah sam bez razmišljanja napisala da idem s njom. Kada sam joj ponudila da to napravimo zajednički i da nam za to treba agencija zbog grupnih aviokarata, cijena, cjelokupne organizacije, složile smo se i krenule u avanturu - kaže Helena.

- Chili tours postoji već osam godina. Specijalizirani smo za Mediteran te individualna (pretežno daleka) putovanja koja kreiramo prema željama i mogućnostima putnika tzv. à la carte putovanja - kaže Helena o svojoj agenciji.

Tea i Helena na prvu su kliknule, interesa za isključivo ženska putovanja očito ima, tako da ove zaljubljenice u putovanja za projekt #girlsonlyputovanja imaju velike planove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:24