Virovitica i okolica

Slavonija i Podravina, wine not? Rujan u znaku vrhunskih vinskih manifestacija

Četiri ekskluzivna vinska eventa, vinski piknik i vinski maraton održat će se na atraktivnim lokacijama od 3. rujna do 1. listopada

Wine Not

 Matija Turkalj

Neočekivano lijepa, neočekivano blizu... Virovitičko-podravska županija nova je hit destinacija kontinentalnog turizma, prostor na kojem se susreću Slavonija i Podravina, tamo rijeka Drava kreira najljepše meandre, a bilogorske, papučke i krndijske šume pozivaju na šetnju i planinarenje. Savršen izbor za izlet ili ladanje u obnovljenim kurijama i dvorcima na atraktivnoj Plemićkoj ruti. Pun pogodak za hedoniste koji će uživati u slavonskoj i podravskoj kuhinji, ali i neočekivano finim vinima obiteljskih butik vinarija. A na radost vinoljubaca njih je na padinama Bilogore, Krndije i Papuka sve više. Upućeniji znaju za dugu tradiciju vinarstva i vinogradarstva Virovitičko-podravske županije. Tu je daleke 1864. proizveden jedan od prvih pjenušaca u Hrvatskoj, a nema poznavatelja vina koji nije kušao višestruko nagrađivani zeleni silvanac iz Orahovice. Pa kad povežete sve ove atribute u jedinstvenu priču, a ambasadorica vam je enologinja Ivana Nemet, dobijete ekskluzivnu vinsku manifestaciju - Slavonija i Podravina, wine not!?. Njezino drugo izdanje očekuje vas od 3. rujna do 1. listopada.

Mjesec dana čistog hedonizma

Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu u prekrasnom Dvorcu Janković 3. rujna, najbolji je uvod u čak šest ekskluzivnih vinskih eventa koji čine manifestaciju Slavonija i Podravina, wine not!? jedinstvenom. Posve drugačije iskustvo vinoljupce očekuje 11. rujna na pikniku u Park šumi Jankovac na Papuku. Wine&Art je 17. rujna u virovitičkom Dvorcu Pejačević, 23. rujna Priča o graševini u Dravskoj priči u Noskovcima, a 24. rujna u Orahovici se “šeće” i ispija vinski maraton. Ovogodišnja manifestacija zatvara se 1. listopada Vinom i poezijom u IC Kući Petra Preradovića u Grabrovnici.

“Za sve koji žele biti dio ove lijepe priče važno je napomenuti da je broj mjesta ograničen. Kotizacija za sudjelovanje po događanju iznosi 100 kuna, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac. Za njega je potrebno izdvojiti 150 kuna, a u cijenu je uključen najam piknik košarice za dvije osobe. Obrasci za kotizaciju i više informacija o manifestaciji mogu se pronaći na web stranici www.tzvpz.hr”, ističe Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije, koja je uz lokalne turističke zajednice organizator ovog događanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:15