IDEMO U MOTOVUN

Šetaš, uživaš, jedeš i piješ vrhunsko vino... Istarski Wine&Walk prvi je put posvećen teranu

Prvog dana listopada manifestacija Teran Wine & Walk približit će enološke i gastronomske čari Motovuna

Teran Wine&walk

 Colours Of Istria/

Ljubitelji Motovuna i oni koji će to tek postati doći će na svoje prvog dana listopada. Manifestacija pod nazivom Teran Wine & Walk približit će enološke i gastronomske čari ovog čarobnog gradića svima koji vole istraživati prirodne, povijesne i kulturološke ljepote dok uživaju u fantastičnom vinu i vrhunskim delicijama.

Prvi Teran Wine & Walk, manifestacija klastera sjeverozapadne Istre, koja se održava kao treća ekstenzija tradicionalnog Istria Wine & Walka, uz Istria Wine & Walk by the Sea te Muškat Wine & Walk, obuhvatit će sedam okrepnih stanica. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi terana, ali i ostalih sorti sjajnih lokalnih vinara: Novaka, Fakina, Valente, Fachina, Bertoše, Benvenutija, Tomaza i Roxanicha, uz gostovanje Vina Vorić iz Buja. Na okrepnim stanicama pronaći će i delicije vrhunskih ugostitelja kakvi su Miro Tartufi, Konoba Fakin, Istra Food Event & Fakin, Agroturizam Tikel, konoba Pod Voltom, OPG Radošević i Vila Soši.

image

Teran Wine&walk

Colours Of Istria/

Osim što će približiti brojne čari ovog kraja svojim posjetiteljima, ova će manifestacija na vrlo efektan način obilježiti i ovogodišnje priključenje Motovuna klasteru sjeverozapadne Istre, uz Grožnjan i Oprtalj, koji razvojem i ponudom takvih manifestacija privlači domaće i strane goste na ovaj dio istarskog poluotoka i izvan glavne sezone.

- Drago nam je da je prvi događaj koji organiziramo u sklopu klastera vezan uz gourmet sektor, pogotovo zato što promiče vinski turizam. Sjeverozapadna Istra je poznata po svojim vinima i vinarima, a vinski turizam predstavlja važan motiv dolaska na destinaciju, stoga se ova manifestacija savršeno uklapa u cjelokupni imidž klastera sjeverozapadne Istre - izjavio je David Matković, direktor Turističke zajednice općine Motovun.

Informacije o prodaji ulaznica i sve novosti o manifestaciji pronađite na Facebook stranici događaja Istria Wine & Walk te na službenoj web stranici klastera sjeverozapadne Istre www.coloursofistria.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:52