Karipski raj

Radite na daljinu? Bajkoviti karipski otok želi privući digitalne nomade, ali ima i "kvaka"...

Cijena prijave za vizu po osobi je 415 eura, a za osobu i do tri člana obitelji 623 eura. Propisana su i minimalna godišnja primanja
 Michaelutech/Getty Images/istockphoto

Karipski otok Montserrat pridružio se sve većoj skupini destinacija koje pokušavaju, u ovom "novom normalnom", privući što veći broj digitalnih nomada.

Naime, prema pisanju Lonely Planeta karipski je otok osmislio tzv. Montserrat Remote Workers Stamp koji vrijedi godinu dana, a kojem je cilj ponuditi digitalnim nomadima mogućnost da rade i - zvuči baš lijepo - istovremeno odmaraju, odnosno uživaju u putovanju. Nadaju se da će tako pridonijeti i održivosti svog turizma.

Jednogodišnja viza za digitalne nomade ne dolazi besplatno - cijena prijave po osobi je 415 dolara, a za osobu i maksimalno tri člana njezine obitelji 623 eura. Oni koji se prijavljuju moraju pokazati i dokaz da su zaposleni, moraju imati minimalna godišnja primanja od 58.140 eura te zdravstveno osiguranje.

"Program za one koji rade na daljinu ne predstavljamo samo pozivnicu, već i ohrabrenje da dođu u Montserrat kako bi radili i u isto vrijeme bili više od posjetitelja, dakle dio zajednice koja živi na jednoj od najunikatnijih destinacija na svijetu", rekao je Samuel Joseph, zamjenik premijera Montserrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:24