Križaljka spajanja

Pročešljali smo kalendar praznika: uz osam dana godišnjeg možete odmarati puna dva tjedna!

Ljubitelji putovanja, izleta i produženih vikenda već sada kombiniraju kako najbolje iskoristiti slobode dane ove godine
 Depositphotos/

Svi se nadamo da će nam ova godina biti što bolja za putovanja, a da bismo ostvarili sve želje na tom području nužno je i što više slobodnih dana. Stoga nije loše zaviriti u kalendar i vidjeti "kako su se posložile zvijezde ove godine". Upravo to smo učinili mi i iako ova godina po tom pitanju neće biti revolucionarna, nudi neke vrlo dobre opcije. Prva od njih, za dobar produžen vikend, nudi se već za dva dana.

image
Evgeny Karandaev/Depositphotos

Produženi vikend za Sveta tri kralja

Naime, ovog četvrtka obilježavaju se Sveta tri kralja pa ako uzmete petak slobodno pruža vam se lijepa prilika za produženi vikend, odnosno četiri dana u komadu koja možete iskoristiti za dulji izlet u prirodu ili čak neki city break.

image
Depositphotos

Lipanj - osam dana godišnjeg za 14 dana odmora u komadu

Kako napredujemo dalje niz godinu, a mimo tradicionalnih Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, zatim Praznika rada koji ove godine pada na nedjelju te Dana državnosti koji pada u ponedjeljak, nova ozbiljnija prilika za spajanje nudi se 16. lipnja, odnosno na Tijelovo koje pada u četvrtak. Dakle, ako ponovno, kao u situaciji kod Sveta tri kralja, uzmete slobodno u petak nudi se prilika za još jedan produženi vikend. Druga opcija jest 22. lipnja, odnosno Dan antifašističke borbe koji ove godine pada u srijedu. U tom tjednu za samo četiri dana godišnjeg moći ćete dobiti osam slobodnih dana u komadu, a ako se odlučite "proširiti" i na već spomenuto Tijelovo, onda za osam dana godišnjeg dobijete ukupno 14 dana odmora u komadu.

image
Depositphotos/

Kolovoz - spajanjem do 17 dana odmora za samo 9 dana godišnjeg

Vrlo dobra prilika po tom pitanju nudi se i u jeku same turističke sezone, dakle u kolovozu. Naime, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti koji se obilježava 5. kolovoza ove godine pada u petak, dok Velika gospa koju se slavi 15. kolovoza pada na ponedjeljak. Ako odlučite sve to pospajati za devet dana godišnjeg možete dobiti čak 17 dana odmora u komadu, naravno računajući vikende.

Produženi vikend za Sve svete

Nakon po tom pitanju predivnog kolovoza, iduća prilika za spajanje nudi se za Sve svete koji ove godine padaju na utorak, pa u slučaju da ponedjeljak uzmete slobodno, imate mogućnost produženog vikenda u trajanju od četiri dana. To je otprilike i zadnja opcija za ozbiljnije "spajanje" - naime, Božić ove godine pada u nedjelju, a Štefanje u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:45