ČELIMBAŠA

Ovog se vikenda otvara popularno skijalište u Gorskom kotaru, evo koje su cijene

Otvoreno je i skijalište na Mukinjama kod NP Plitvička jezera gdje je petkom i subotom organizirano i noćno skijanje
 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Iz turističkog ureda Mrkopalj maloprije su potvrdili da su ostvareni svi uvjeti da se ovog vikenda otvori skijalište Čelimbaša!

Prošlog je vikenda otvorena pokretna traka na sanjkalištu, a u međuvremenu je napadalo dovoljno snijega, staza je uređena i ovo skijalište u Mrkoplju čeka prve ovogodišnje skijaše.

image
Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Radno vrijeme skijališta je od 9 do 16 sati, cijena karte je 10 eura za pola dana i 15 eura cjelodnevna. Skijalište Čelimbaša ima tri staze - Crvenu ili turističku stazu duljine 1350 metara, Crnu ili Dinkovu stazu dužine 500 metara i još jednu crvenu, odnosno Sunčanu stazu duljine 1000 metara. Imaju vučnicu za skijaše, tzv. vučnicu na tanjuriće koja vodi na sam vrh skijališta.

image
Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Ovog će vikenda raditi i sanjkalište, a karta za korištenje pokretne trake stoji 5 eura za pola dana i 7 eura za cijeli dan. Staza za nordijsko skijanje- skijaško trčanje uređena je u Polju, a start je ispod Čelimbaše.

Ovim putem iz TIC-a su podsjetili na nekoliko pravila:

"Strogo je ZABRANJENO: puštanje kućnih ljubimaca na sanjkašku i skijašku stazu, miješanje sanjkaša sa skijašima i borderima (mali skijaši i mali borderi mogu koristiti pokretnu traku, ali moraju slušati upute djelatnika koji dio staze koristiti); bacanje smeća po skijalištu/sanjkalištu; djeca do 12 godina starosti ne smiju koristiti vučnicu od skijališta radi sigurnosnih razloga, kao ni borderi," navode.

Uz sanjkalište će raditi ugostiteljski objekt "Kućica" (radno vrijeme od 10 - 20 sati, kuhinja od 12-19:30) i hostel "Skijaški dom" koji će nuditi najam sanjki i grah.

image
Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix
image
Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Prije nekoliko dana nacionalni park Plitvička jezera objavio je kako je, zahvaljujući većim količinama snijega, otvoreno i skijalište na Mukinjama. Tamo se skijati može svaki dan od 9 do 16 sati, a petkom i subotom od 17 do 21 organizirano je noćno skijanje. Dnevna karta stoji 9,29 eura, a poludnevna 5,31 eura. Postoji i mogućnost najma ski opreme.

Nedavno je počela sezona skijanja i na omiljenom Platku, radno vrijeme staza i žičara je od 9 do 16 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:17