IZLET U FUŽINE

Ove subote doživite jedinstvenu šetnju pod bakljama uz "labuđe jezero" u srcu Gorskog kotara

Posjetite izletište Šumska bajka gdje ćete moći nahraniti jelene i košutice, diviti se veprovima i uživati u lokalnoj kuhinji

Šetnja pod bakljama

 Nebojša Anić/

Odvažite se na najromantičniju Šetnju pod bakljama uz očaravajuće fužinarsko labuđe jezero Bajer do podzemne krasotice špilje Vrelo koja se održava ove subote, 7. siječnja, s početkom od 16 sati.

image

Šetnja pod bakljama

Nebojša Anić/

Okupljanje svih sudionika planirano je kod beach bara Čoka gdje ih čeka zagrijavanje uz logorsku vatru, sjajnu ekipu s berdom, harmonikom i gitarom te kuhano vino ili topli čaj. Nakon registracije i glazbenog zagrijavanja kreće se u šetnju pod zvjezdanim goranskim nebom uz glazbenu pratnju duž jezera Bajer pa sve do špilje Vrelo.

image

Špilja Vrelo

TZ Fužine/

Šetnja će kulminirati posjetom špilji Vrelo prirodnom fenomenu kojeg krase podzemni ukrasi, gorski izvor, jezero, ponor i potok. Jedina je turistički uređena špilja u Europi koju mogu posjetiti svi uzrasti te roditelji s djecom u dječjim kolicima i osobe u invalidskim kolicima.

image

Izletište šumska bajka

Tz Fužine/

Svakako posjetite izletište Šumska bajka gdje ćete moći nahraniti jelene i košutice, diviti se veprovima, simbolima snage, uživati uz piće dobrodošlice u okružju prekrasnih planina koje su prekrivene stasitim goranskim šumama. U lokalnim restoranima okusite domaće delicije pripremljene po autohtonim recepturama oplemenjene notom modernog kulinarskog izričaja.

image

Izletište šumska bajka

Tz Fužine/
image

Izletište šumska bajka

Tz Fužine/

Općina Fužine u prošloj je godini ostvarila novi turistički rekord, povećali su broj dana boravka za gotovo 30% u odnosu na 2019. godinu i premašili magičnu godinu prije korone za 0,50 posto po broju noćenja.

Po ostvarenom broju noćenja prednjače domaći posjetitelji, a stranih je bilo najviše iz Njemačke i Italije, nešto manje iz Francuske, Austrije i Nizozemske, a zamjetan je dolazak turista s azijatskih tržišta. Kultni ispraćaj stare i doček nove godine u podne ovog je prosinca posjetilo oko deset tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Špilja Vrelo, podzemna krasotica ovog kraja, zabilježila je rekorde u prošloj godini, kako po broju posjeta, tako i po priznanjima. Ostvareno je više od 30% posjeta u odnosu na 2021. godinu.

Prošla godina bila je sjajna u cijelom Gorskom kotaru jer je 2019. premašena prema gotovo svim statističkim pokazateljima. Ostvareno je 16,25% više noćenja i 10,35% više dolazaka u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:21