U zelenilu

Odmorite se u predivnim ruralnim utočištima u neposrednoj blizini Zagreba

Odabrali smo za vas idilične kuće za odmor i opuštanje u Zagrebačkoj županiji, kao stvorene za bijeg od svakodnevice
Kuća za odmor Tilia
 TZZŽ

Putovanje je ponajprije bijeg iz rutine, a odmor opuštanje u sigurnom i ugodnom okruženju. Uz mnoštvo različitih sadržaja, zanimljiva mjesta i brojne šetnice i poučne staze, ali i dvorce koje možete posjetiti i istražiti, glasovite vinske ceste i nadaleko poznatu gastroponudu Zeleni zagrebački prsten idealna je vikend-destinacija. Još kad na raspolaganju imate vlastitu kuću i zelenilo, a pritom ne morate daleko potegnuti - može se reći da ste pronašli idealnu kombinaciju. Naši stari zvali su to ladanje i znali su uživati, a nema razloga da i danas ne slijedimo njihov primjer.

U zelenom prstenu oko Zagreba skrivene su komforne kuće stvorene da postanu novi ladanjski raj. U njima ćete pronaći privatnost, potpuni mir i slobodu, predivnu prirodu i seosku idilu - jedan sasvim jednostavan život. Dovoljno blizu da je glavni grad na vašem pragu, a na osami u prekrasnoj prirodi ili u nekom bezvremenskom ruralnom mjestašcu, u tradicionalnom selu, iznenadit će vas zapanjujuća kuća za odmor. Možete uroniti u uzbuđenje kad god vam se prohtije, a dočekat će vas mirna jutra na terasi ili u vrtu, ispunjena ptičjim pjevom i svježim zrakom.

image
Kuća za odmor Greenwood Cottage
TZZŽ

Odabrali smo za vas idilične kuće za odmor i opuštanje kao stvorene za bijeg od svakodnevice i za odmor u pravom smislu te riječi. Uostalom, tko ne bi želio provesti nekoliko dana u nekoj od ovih nevjerojatnih ljepotica?

CASA JANA

Casa Jana je kuća s dušom, u nevjerojatnih 270 m2 smještena je u neposrednoj blizini Jastrebarskog. Savršeno je dizajnirana i opremljena za nezaboravan bijeg u prirodu s prijateljima ili obitelji. Sadrži lijep dnevni boravak i blagovaonicu, s izvrsnom terasom i balkonima u zelenoj prirodi s potokom Sv. Jana i malim vodopadom, opremljena jacuzzi hidromasažnom kadom, roštiljem, vrhunskom multimedijalnom opremom i besplatnim internetom.

image
Casa Jana
TZZŽ

Domaćini vas ovdje uvijek dočekaju s dobrodošlicom koja vas čeka u kuhinji. Kuća je prepuna zanimljivih detalja koji će plijeniti vašu pozornost i iznimno je udobna. Opuštanje je ovdje zajamčeno. U neposrednoj blizini se nalazi Plešivička vinska cesta te ovdje svakako trebate obići vinarije i vinske podrume. Jer odlaskom na južne padine Plešivice istražit ćete najpoznatije i najuspješnije vinogorje, s tradicijom uzgoja vinove loze koja se mjeri ne stoljećima, nego tisućljećima. Također ovdje su brojne šetnice, a priroda je nevjerojatna, kud god krenete, samo zelenilo i mir. Prava oaza za savršen odmor i opuštanje od svakodnevice. Bijeg od stvarnosti samo pola sata od Zagreba.

image
Casa Jana
TZZŽ

KUĆA ZA ODMOR TILIA

Predivna priroda dokle pogled seže! Provedite odmor s obitelji u ovoj prekrasnoj kući na prostoru od 3000 m² s privatnim bazenom u Bedenici nedaleko od Zagreba. Kuća je veoma prozračna i moderno uređena. Sobe se nalaze na različitim etažama, međusobno povezanim stepenicama. Vrhunac kuće je glavna spavaća soba s bračnim krevetom, koja je ostakljena s tri strane i pruža fantastičan pogled na zeleni krajolik. Probudite se ujutro uz cvrkut ptica, a navečer zaspite s pogledom na zvijezde. Vrt je također spektakularan: na 3000 m², a djeca će pronaći više nego dovoljno prostora za igru i istraživanje. U vrućim danima možete se opustiti i rashladiti u prekrasnom bazenu. Natkrivena terasa pruža hlad i može se koristiti za obiteljske obroke. Udaljeni ste oko 50 km od Zagreba. Za ljubitelje aktivnosti na otvorenom postoje brojne planinarske i biciklističke rute koje započinju odmah iza kuće.

STARA HIŽA VLAŠIĆ

Stara hiža Vlašić tradicionalna je starinska hrastova kuća smještena na brdašcu u srcu Žumberka. Iz nje se pruža prekrasan i opuštajući pogled na okolna sela i brda. Ova mala oaza mira udaljena je od Zagreba 60 minuta te iz smjera Karlovca samo pola sata. Od sadržaja izdvojili bismo teren za mali nogomet i badminton. Upotpunite svoj boravak upoznavanjem prekrasne okolice te raznim aktivnostima i zanimljivostima koje nudi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Ovdje glavnu riječ vodi priroda - malobrojni stanovnici raspoređeni su u tek nekoliko drevnih naselja - a veći dio zaštićen je u sklopu Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje.

image
Stara hiža Vlašić
TZZŽ

Ovamo se dolazi radi uživanja i rekreacije u iskonski čistoj prirodi, u bogatom biljnom i životinjskom svijetu, ali i u ostacima zanimljive povijesti. Put i odredište koje izaberete prvenstveno će ovisiti o vašim osobnim preferencijama, jeste li više nabrijani sportski tip ili izletnik laganijeg tempa. Šetači će uživati u ugodnim obilascima unutar mreže od čak 88 planinarskih staza, a dodatnu vrijednost daju četiri tematske poučne staze spretno uklopljene u okoliš. Za predah i okrepu tu su dobro raspoređeni planinarski domovi, kuće i izletišta, s pravom domaćom hranom. Rekreacija i relaksacija idu zajedno, tako da slobodno rasprostrite dekicu na nekom slikovitom proplanku ili se zavalite na rascvaloj livadi. I bicikl je dobrodošao, a šest označenih staza provest će vas uzduž i poprijeko golemog parka prirode. Kojim god načinom i tempom se kretali, dobro otvorite oči i naćulite uši, jer Žumberak je dom mnogim vrstama biljaka i životinja, od kojih su neke ugrožene i zaštićene. Možda baš vi ugledate rijedak cvijet blagajev likovac ili neobičnog crnog daždevnjaka.

KUĆA ZA ODMOR GREENWOOD COTTAGE

U mirnom i za odmor idealnom dijelu Jamnice Pisarovinske nalazi se vikendica idealna za opuštanje i bijeg od vreve grada. Posjed gleda na šumu gdje se često mogu vidjeti divlje životinje poput srna, zečeva i raznih ptica. Na posjedu je gostima na raspolaganju mali vrt pod staklenikom, gdje se mogu poslužiti voćem i povrćem, a tu su i bicikli za istraživanje okolice. Idealno mjesto za opuštanje duha i tijela samo 30-ak kilometara od glavnoga grada Zagreba. Ovo područje bogato je ribnjacima, a na rijeci se nalaze lokalne plaže, ali i one skrivene duž cijelog toka gdje je posebno ugodno u ljetnim mjesecima.

image
Kuća za odmor Greenwood Cottage
TZZŽ

KUĆA ZA ODMOR SKY HIGH VILLA

Sky high villa moderna je i dobro opremljena, s vanjskim bazenom pogodna za jednodnevni najam više osoba ili višednevni smještaj šest osoba. Nalazi se na prekrasnom, idiličnom i mirnom mjestu na obroncima iznad grada Svete Nedelje. Od centra Svete Nedelje udaljena je jedan kilometar, od Samobora pet km, a od Zagreba 15 km. Sky high villa ima veliki dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom modernog, otvorenog koncepta s izlazom na veliku terasu, odakle se pruža nezaboravan pogled na Zagreb i cijelu zagrebačku nizinu. Naravno, ako želite vikend provesti u prirodi baveći se sportom, a uz to volite uzbuđenje, tada svakako posjetite Adrenalinski centar Sveta Nedelja jer je neizostavna točka za sve ljubitelje rekreacijskih izazova. Ovaj centar s dugogodišnjom tradicijom idealan je za obitelj, veća društva ili team building programe, školske izlete, ekipe koje žele potvrditi zajedništvo ili se suprotstaviti u nekoj od sportskih disciplina kao što su adrenalinski park, paintball, streličarstvo, ljudski stolni nogomet, potraga za blagom, vožnja quadovima, penjanje na umjetnu stijenu ili, možda, zip line.

image
Kuća za odmor Sky high villa
TZZŽ

Kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji, od modernih do tradicionalnih drvenih koje će izlet pretvoriti u nezaboravno vikend-iskustvo, čine se savršenima za jesenski odmor, dugi vikend ili kao baza za posjet Zagrebu i okolici jer odmor po vlastitoj mjeri nikad nije bio bliže. Sve to je moguće upravo zbog raznolikosti destinacije, a autohtono, tradicijsko, održivo, zeleno i vrhunsko pridjevi su koji najbolje opisuju Zagrebačku županiju.

image
TZZŽ - logo
TzzŽ/TzzŽ
image
htz logo
Htz/Htz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:06