IZLETI I DOGAĐANJA

Nemate ideju gdje biste proveli produženi vikend? Bez brige, mi imamo nekoliko super prijedloga

NP Brijuni ima Dane otvorenih vrata, Zagreb Dan otvoreng grada, Istra je u znaku gljiva, a tu su i brojni koncerti za Halloween

Nacionalni park Brijuni

 Nacionalni Park Brijuni/

Pred nama je za mnoge produženi vikend i mnoštvo događanja. Tmurne dane možete ispuniti na mnogobrojnim manifestacija diljem Hrvatske, a ako ste u Zagrebu nikako nemojte propustiti Dan otvorenog grada, umjetnički projekt Dubravke Vrgoč,Anice Tomić i Ivice Buljana organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Događanja u sklopu Dana otvorenog grada započinju u subotu točno u 12 sati na Trgu kralja Tomislava, a program se nastavlja u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića gdje ćete moći poslušati pjesme posvećene gradu Zagrebu. Svi zainteresirani u 14 sati u Staroj Vlaškoj, novoj zagrebačkoj pješačkoj zoni, mogu na zajedničkoj instalaciji ostaviti predmet koji ih veže uz Zagreb, a manifestacija završava u 15 sati u Park šumi Tuškanac.

Ako planirate produženi vikend iskoristiti za izlet, svakako posjetite Nacionalni park Brijuni koji od 24. do 31. listopada organizira Dane otvorenih vrata, koji omogućuju posjet Velikom Brijunu po promotivnim cijenama. U cijenu karte uključeni su prijevoz brodom iz Fažane, jednosatna tura turističkim vlakom, posjet Safari parku i muzeju, crkvi sv. Germana te Kochovoj šetnici. Tijekom vikenda za posjetitelje je organiziran i besplatan golf te tematske radionice i animacije za najmlađe.

Ako ste u Istri, vikend rezervirajte za posjet Danima gljiva u Brtonigli koja traje cijelu subotu i nedjelju.

"Subota je posvećena odlaska u šumu i takmičenja u branju gljiva, pronalasku najljepše i najveće gljive i popodnevno zajedničko druženje i glazbena animacija.Nedjelja posvećena je pripremi kotlića uz degustacije jela pripremljenih na bazi ovog jesenskog ploda te prigodni zabavni i glazbeni program. Tijekom cijelog vikenda gosti moći će posjetiti bogatu atraktivnu izložbu mnogobrojnih primjeraka gljiva, te kupovati lokalne proizvode kao što su extra-djevičansko maslinovo ulje, vino, med, gljive, kestene i mnogo drugih proizvoda", najavljuju organizatori Društvo gljivara Bujštine „Boletus“, u suradnji s Općinom Brtonigla i lokalnom Turističkom Zajednicom.

Ako vas zatekne loše vrijeme i ne znate gdje bi za vikend odveli vaše mališane, zaputite se u Cinestar koji od 29. listopada do 1. studenog organizira Halloween obiteljske dane i nudi projekcije svih animiranih filmova za 19 kuna. Pred nama je i Halloween te su organizirana brojna događanja i koncerti, a treba istaknuti onaj soul dive Macy Grey koji će se održati u subotu u Tvornici kulture. Ispred Ciboninog tornja održava se zanimljiva manifestacija Mali Green Oktober kod Cibone koja će trajati sve do 31. listopada kada će se održati Silent Halloween Party.

Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta odlučili su produžiti kampanju Mjesec hrvatskog turizma do 6. studenog te svakako provjerite ponudu izleta, ulaznica i smještaja za nadolazeći vikend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:22