UOČI VALENTINOVA

Krinolina ljubavi u Varaždinu: omiljena lokacija za "zaključavanje ljubavi" opet na starom mjestu

Krinolina ljubavi, djelo akademskog slikara Ivana Meseka nalazi se na početku Kranjčevićeve ulice u samom srcu Varaždina
Krinolina ljubavi u Varaždinu
 Sinisa Sovic/fas/TZ Grada Varaždina

Europa je prepuna romantičnih mjesta na kojima parovi svoje trenutke povezanosti, zaljubljenosti i sreće simbolički ovjekovječuju zaključavanjem lokota i bacanjem ključa. Svaka ljubav želi biti vječna, trajati zauvijek, nikada ne splasnuti i uvijek gorjeti žarom početnog oduševljenja. Ne uspiju sve ljubavi u tom naumu, ali samo u Varaždinu ti lokoti, jedan po jedan, postaju dio umjetničke instalacije Krinoline ljubavi što im daje novi smisao.

Krinolina ljubavi oplemenjuje početak Kranjčevićeve ulice u samom srcu Varaždina i postala je jedna od omiljenijih gradskih atrakcija. Nakon što je, zbog radova na uređenju nove knjižnice u kući Ritz, nakratko bila sklonjena, vraćena je na svoje mjesto i to baš uoči Valentinova.

Turistička zajednica grada Varaždina poziva sve zaljubljene parove da, zaključavanjem lokota na jednoj od njezinih metalnih nabora, ovog Valentinova Krinolini dodaju novi sloj raskoši i postanu dio umjetničkog djela u kontinuiranom nastajanju. Njihova će ljubav tim simboličkim činom možda postati jača, sjećanje na nju trajno, a javni prostor Varaždina još ljepši i jedinstveniji.

Krinolina ljubavi dio je projekta Turističke zajednice grada Varaždina - Umjetnost na ulici, autor Krinoline je akademski slikar Ivan Mesek, a njezinu izradu sufinancirala je Hrvatska turistička zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 18:18