8. Dubrovački zimski festival

Čarolija blagdana i doček Nove godine u gradu kolendara

Dubrovnik nudi gotovo stotinu različitih programa-glazbenih nastupa na otvorenom, koncerata, radionica...
 TZ grada Dubrovnika

Dubrovački zimski festival, u razdoblju od 27. studenog do 6. siječnja, Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima ponudit će raznovrsne kulturne i zabavne programe za sve uzraste, koji se održavaju na području od Lazareta i stare gradske jezgre do Lapada. Fotografirajte se za uspomenu na Luži s prekrasnim pogledom na najljepšu ulicu svijeta - Stradun, zavirite u urešeni atrij Kneževog dvora i učinite "selfie" ili otkrijte samo svoje lokacije za najljepše fotografije vas i vaših dragih koje će vas cijelog života podsjećati na čaroliju blagdana u Dubrovniku.

image
TZ grada Dubrovnika

Susrest ćete "Pop-up Kolenda bus"i zapjevati tradicionalni dubrovački blagdanski napjev, kušati specijalitete od bakalara u dubrovačkim restoranima ili tipične blagdanske slastice i druge gastronomske delicije na kućicama koje su tijekom godina postale nezaobilazne. Učinite đir s djecom blagdanskim vlakićem u Lapadu i posjetite Stanicu Sjeverni pol u Lazaretima, gdje će se najmlađi zabavljati uz kreativne radionice i Djeda Božićnjaka. Najdraža maskota festivala Medo i vilenjaci širit će dobro raspoloženje Stradunom i gradskim ulicama.

image
TZ grada Dubrovnika

Dubrovnik će kroz četrdesetak dana ponuditi gotovo stotinu različitih programa-glazbenih nastupa na otvorenom, koncerata, radionica… Poslastica je Dubrovački božićni koncert 19. prosinca sa sjajnim hrvatskim izvođačima i šarmantnim božićnim skladbama, doček Nove godine koji je na Stradunu uvijek posebno atraktivan, kao i Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i zvuci valcera za dobar početak Nove godine. Želite li doživjeti baletnu bajku, posjetite barokno Kazalište Marina Držića i pogledajte "Orašara" nastalog u koprodukciji s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića i u dramaturškoj verziji Lade Kaštelan.

Četiri adventske svijeće pale se na vijencu postavljenom ispred Katedrale i Kneževog dvora. Nada, mir, veselje i ljubav obuzet će i vas budete li dio blagdanske čarolije grada kolendara. Dubrovnik vas poziva na Dubrovački zimski festival!

image
TZGD
image
TZDNŽ
image
HTZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 12:24