BIJEG OD RATA

Ukrajinska djevojčica čija je fotografija rasplakala mnoge je na sigurnom, majka ganuta: ‘Hvala vam svima!‘

Malena Vira

 Instagram/ aleksandra.mako
Malena Vira je s mamom Aleksandrom u Francuskoj. Dirnute su količinom pažnje i pomoći koju su primile i svima zahvaljuju

Majka iz Ukrajine koja je prije bijega iz ratom zahvaćene zemlje svojoj kćeri na leđima napisala ime, prezime, broj telefona i još neke podatke u slučaju da se djevojčica putem izgubi ili se roditeljima nešto dogodi, objavila je na Instagramu da su i ona i malena dobro te se trenutno nalaze na jugu Francuske.

'Instagram mi je preplavljen porukama u posljednja 24 sata. Ljudi nude pomoć i brinu jesmo li na sigurnom. Ganuta sam do suza', napisala je Aleksandra Makovij, majka malene Vire.

'Želim da svi znate da smo Vira i ja na sigurnom. Uspjele smo prijeći granicu, a sada smo na jugu Francuske. Odsjeli smo kod volontera koji su nas pozvali i osigurali nam smještaj', napisala je.

'Na ovoj fotografiji Vira nosi haljinu koju nam je poklonila jedna brižna francuska obitelj. Željela bih se zahvaliti francuskim volonterima i svima koji su nam pomagali i podržavali nas dok smo bježali od rata', kaže Aleksandra,

'Najtoplije zahvaljujem narodu Poljske. Vaša velikodušnost i suosjećanje su neprocjenjivi. Vaša podrška je ono što nas drži da idemo dalje. Malo sam zatečena svom pažnjom koju sam dobila ovih dana, svima ću vam se javiti', napisala je Aleksandra.

Fotografija malene Vire kojoj je majka na leđima napisala osnovne informacije, obišla je svijet i pokazala kroz kakve užase prolaze ukrajinske izbjeglice na putu prema sigurnosti.

'Napisala sam Veri na leđima podatke u slučaju da nam se nešto dogodi, pa bi je netko pokupio kao preživjelu ili ako se izgubi, Tada mi je čak i luda misao proletjela kroz glavu: 'Zašto joj ove informacije nisam tetovirala?', napisala je Aleksandra uz sliku ispisanih leđa svoje kćeri kod su obje još bile u Ukrajini i pripremale se za bijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 06:57