PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE

Telemach Hrvatska lansirao projekt "Tko to tamo prlja": Djeca će učiti kako očistiti vrtiće i škole

 Goran Mehkek/Cropix
Telemach u suradnji s poznatim osobama želi osvijestiti djecu o važnosti odgovornog ponašanja, a predstava će gostovati diljem zemlje

Telemach Hrvatska predstavio je svoj društveno odgovorni projekt "Tko to tamo prlja" u društvu poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi.

Projekt je baziran na predstavi za djecu koja će gostovati u vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske i kroz koju će djeca učiti kako se odgovorno ponašati. Osim kroz predstavu, djeca diljem Hrvatske imat će priliku sudjelovati u akcijama čišćenja svojih vrtića i škola.

image
Goran Mehkek/Cropix

Natali Dizdar, socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeut po struci, kao i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente pod supervizijom, kroz svoje iskustvo iz prve ruke potvrdila je ono što pokazuju brojna istraživanja – da je djecu u predškolskoj dobi zbog njihove prilagodljive naravi potrebno učiti primjerom kako da budu odgovorni.

"Pokretanjem društveno odgovornog projekta ‘Tko to tamo prlja‘ mi u Telemachu vjerujemo kako će se kroz zabavni koncept predstave naučiti važnosti odgovornog pristupa svojoj okolini pritom ih potičući na usvajanje pozitivnih navika", izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu istaknuvši kako je ovo još jedan u nizu Telemachovih projekata namijenjenih zaštiti okoliša.

image

Ida Prester

Goran Mehkek/Cropix

Projekt je podržala i Ida Prester, majka dvojice sinova, koja je na predstavljanju istaknula kako su djeca često motivatori obiteljima da obraćaju pažnju na svoje ponašanje prema okolini i prirodi. S njom se slaže i Domagoj Jakopović Ribafish koji se projektu pridružio s posebnim interesom s obzirom na njegov angažman kroz projekt RokOtok.

image

Domagoj Jakopovic Ribafish.

Goran Mehkek/Cropix

Ana Zibar poduzetnica je i majka dvojice sinova a prilikom predstavljanja Telemachovog projekta istaknula je kako djeca najviše uče kroz igru i kako je na roditeljima velika odgovornost jer većinu pozitivnih obrazaca ponašanja najmlađi usvajaju u domu. Roditelji vrtić i školu svojeg djeteta mogu prijaviti za gostovanje predstave na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

image

Ana Zibar

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:47