POTRESNA OBJAVA

Suprug književnice Martine Mlinarević Sopte doživio teški moždani udar: ‘Ovo je najgori dan otkad dišem‘

Martina Mlinarević Sopta
 
 Tonci Plazibat/Cropix
Goran Đikov hospitaliziran je u Češkoj gdje njegova supruga radi kao veleposlanica BiH

Suprug poznate bosanskohercegovačke spisateljice Martine Mlinarević Sopte, Goran Đikov, doživio je teški moždani udar.

Književnica je na svom Facebooku napisala kako se sve dogodilo jučer ujutro, u njihovom domu u Češkoj, gdje Mliarević Sopta trenutno radi kao veleposlanica BiH.

- Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici. Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život. Pred njim su ključni sati, nadam se i dani, vjerujem i život, napisala je Mlinarević Sopta na Facebooku.

Državljane BiH u Češkoj i Slovačkoj zamolila je za razumijevanje ako ne budem u mogućnosti odgovoriti na neka njihova pitanja.

- Želim vas obavijestiti i da konzularne i sve druge upite preusmjerite na djelatnike Ambasade BiH u Pragu putem emaila i telefona. A vas sve ostale zamoliti, da ga imate u svojim mislima. Znate vi to, srcima nam pomoći, kad god nam je bilo najteže. Da mi ga ostane. Da ga ostane za naših četvero djece, napisala je spisateljica.

Marina se za Gorana udala u prosincu 2019. godine, a samo dan kasnije ostala je bez svoje bake.

Poznata spisateljica 2017. godine oboljela je od karcinoma dojke, a o svojoj bolesti hrabro je progovorila u intervjuu za bosanskohercegovački časopis Graciju, za čiju je naslovnicu pozirala u toplesu.

- Preživjela sam i to je moj najveći uspjeh. Slavimo budalaštine, a ljudi, neznani heroji svaki dan preživljavaju svoje najteže bitke. Bez maski i filtera, uspravno. Zato ove fotografije i zato ova naslovnica, napisala je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:47