IZNENADNA DIJAGNOZA

‘Stalno psujem djecu i muža, govorim mu da je ku***, pokazujem srednji prst. Što mi je, zaboga?‘

Hayleigh-Elizabeth Honey i superug Matt
Facebook
‘On je svjestan da je to poremećaj. Rekao da je to u redu i onda sam mu rekla da se makne i još mu jače opsovala‘, govori Hayleigh

Hayleigh-Elizabeth Honey (27) iz britanskog Cornwalla probudila se jednog dana u rujnu i počela nekontrolirano tresti. Uskoro je osjetila grčeve u mišićima i nesposobnost kontroliranja govora.

Sljedećeg jutra je i mucala pa je odmah otišla liječniku.

Hayleighin liječnik isprva je mislio da se radi o neobičnoj virusnoj infekciji i rekao joj da ode kući i pričeka da prođe.

Tjedan dana kasnije Hayleighini tikovi su se još pogoršali pa su joj napravili još testova.

Majka dvoje djece svog supruga Matta otad neprestano naziva 'ku***' i psuje svoju djecu Lunu (5) i Zephyra (2). Također, pokazuje srednji prst svima koje susretne uz bujicu vulgarnih riječi.

image
Hayleigh-Elizabeth Honey i suprug Matt
Facebook

"Liječnik je rekao da to nikada prije nije vidio i poslao me natrag u čekaonicu. Nazvao je neurologa prije nego što me pozvao natrag u sobu. Nakon brojnih testova zaključili su da imam Touretteov sindrom. Ni u snu nisam mislila da će mi se to dogoditi", rekla je Hayleigh Daily Mailu. To je stanje koje utječe na živčani sustav i uzrokuje nagle trzaje ili pokrete kod ljudi poznate kao 'tikovi'.

Službeno se dijagnosticira tek nakon što osoba pati od tikova godinu dana ili više, pa Hayleigh još uvijek čeka hoće li simptomi proći.

"Moguće je da sam oboljela zbog genetske predispozicije ili kronične anksioznosti. Tada nisam bila pod stresom, ali u prošlosti sam patila od mentalnih problema.

"Teško je reći živim li stresno, ništa više od bilo koje druge mame."

Sada uči živjeti sa svojim problemima. Tikovi joj se mijenjaju svaki dan, nekad dobiva nove.

"Nekad moje stanje ovisi o tome koje pjesme slušam ili s kim razgovaram", kaže.

Djeca se još nisu navikla na njezine nekontrolirane i burne psovke, ali je muž iznimno strpljiv.

"On je svjestan da je to poremećaj. Rekao da je to u redu i onda sam mu rekla da se makne i još mu jače opsovala. On sve ignorira, nikad mu se nisam morala ispričavati. Zovem ga riječju na 'k' više nego što mu kažem da ga volim i to ga ne smeta", zahvalna je mlada žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:54