NEOBIČNI HOBI

Spremačica koja je radila za posrnulog princa otkrila njegovu opsesiju: ‘Izgubila sam sate i sate‘

Princ Andrew i Virginia Roberts Giuffre

 Handout
Za svjetske je medije sve ispričala Charlotte Briggs, spremačica Buckinghamške palače u devedesetima...

Britanska, ali i svjetska javnost ovih je dana imala priliku doznati vrlo bizarne detalje iz života princa Andrewa - pikanterije o njegovoj opsesiji plišanim medvjedićima. Sve o tome ispričala je, i to za The Sun, spremačica Charlotte Briggs, koja je u Buckinghamskoj palači radila 1990-ih godina, a sve je naknadno prenio i američki časopis People.

Čim se zaposlila, otkrila je, imala je jednodnevnu obuku oko toga što i kako se ponašati prema medvjedićima. U prinčevoj kolekciji bilo ih je 72 iz cijelog svijeta, a mnogi su bili odjeveni u mornarska odjela. Jedna od vrlo važnih stavki njezina posla bila je složiti sve medvjediće na točno predviđena mjesta po prinčevu krevetu i sobi. Za to joj je trebalo oko sat vremena.

Naime, pravila su bila vrlo stroga. Što se tiče kreveta, ujutro bi najveći medvjedići išli iza, a zatim bi ih redala po veličini sve do najmanjih. Navečer ih je trebala strateški raspoređivati po sobi, prema strogo zacrtanom rasporedu - primjerice, najmanji su išli na kamin koji se nije koristio, dok su dva najdraža prinčeva plišana medvjedića morala biti postavljena na stalak od mahagonija kraj njegova kreveta.

image

Princ Andrew i Virginia Roberts Giuffre

Handout

Inače je i sam priznao da skuplja plišane medvjediće. Kupovao bi ih tijekom svoje karijere u mornarici, svuda gdje je išao. No, princ Andrew se po lupom javnosti nalazi zbog mnogo, mnogo mračnijih stvari. Prijeti mu suđenje radi seksualnog napastovanja. Inače, već ga se neko vrijeme dovodi u vezu s osuđenim (i preminulim) milijarderom Jeffreyem Epsteinom koji je podvodio i zlostavljao maloljetnice, a jedna od njih po imenu Virginia Roberts Giuffre tvrdi da je bila prisiljena na spolni odnos s princom dok je imala samo 17 godina. Princ negira odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:55