HUMANITARCI

Renata Sopek, Antonija Stupar Jurkin i Mario Valentić predvode utrku za Petrinju

Humanitarna utrka Zagreb Advent Run
 Darko Tomas/Cropix
Nakon Zagreb Advent Runa, organizatori su se odlučili i za humanitarnu akciju "ZAR trči za Petrinju", koja traje do 10. siječnja

Tradicionalna božićna utrka Zagreb Advent Run u posljednjim se satima 2020. i početkom ove godine zbog epidemiološke situacije održala individualno, a organizatori su se odlučili i za hvalevrijednu humanitarnu akciju trčanja "ZAR trči za Petrinju", koja traje do 10. siječnja.

Maratonu su se među prvima priključili i poznati ambasadori - Renata Sopek i Antonija Stupar Jurkin, koje su svoj dio odradile u Zagrebu, te Mario Valentić, koji se ovih dana priprema za svoju rutu. U humanitarnoj utrci za potresom pogođena područja može se sudjelovati bilo gdje u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu, kako trčanjem tako i donacijama.

image
Renata Sopek i Antonija Stupar Jurkin na ovogodišnjem Zagreb Advent Runu
Darko Tomas/Cropix

- Sudionici su individualno trčali i dolazili do cilja u zagrebačkom hotelu Westin 31. prosinca i 1. siječnja, a mi smo kao organizatori u noći kad je potres razorio Petrinju, Sisak i okolna mjesta odlučili produljiti prijave za utrku i simbolično ju nazvati ZAR trči za Petrinju. Svi se mogu prijaviti do 10. siječnja na www.zagrebadventrun.hr te će nakon prijave dobiti mail s podacima za uplatu svoje donacije.
Trčanje se održava virtualno, a sudionici sami određuju rutu i dužinu. Mi ih pozivamo da uz hashtag #ZARtrcizaPetrinju objave to na društvenim mrežama i uplate donaciju u iznosu koji žele - naglašava organizator Mario Petrović te dodaje da je trkač Luka Brezinščak već na Zagreb Advent Runu otrčao 50 kilometara za Petrinju.

image
Renata Sopek i Luka Brezinščak
Darko Tomas/Cropix

- Idući dan utrke, što je zaista fascinantno, Željko Ivnik je otrčao čak 100,27 kilometara. Krenuo je u tri sata u noći i stigao na cilj oko 17 sati - otkriva Petrović.

Sve donacije primit će potresom pogođena područja, ovisno o potrebi u određenom trenutku.

- Trči se i uplaćuje donacije do 10. siječnja, kad ćemo objaviti prikupljeni iznos. Otvoren je poseban račun pri državnoj riznici i to je prilično siguran način uplate. Pri uplati se upisuje broj 1 kako bi se znalo da je to trkačka zajednica - napominje Petrović navodeći ostale podatke za uplatu.

Primatelj: Državni proračun Republike Hrvatske

Račun za uplatu: HR1210010051863000160 I Model: HR 68

Poziv na broj primatelja: 5444-OIB-1

Za uplate iz inozemstva – SWIFT: NBHRHR2XXXX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 02:47