SHOPPING PATROLA

‘Opsjednuta sam tajicama. Nosim ih u svim prilikama i naučila sam da je pamuk grozan. Evo zašto‘

 Dmitriy Frantsev
Tajice za trening stisnut će i pridržati sve što treba na tijelu, a najbolje su kad ni ne osjetite da su na vama

Potpuno sam opsjednuta tajicama. Nešto što je oduvijek bila odjeća za vježbanje korak po korak se uvuklo u moj ormar za sve kombinacije: šetnju kvartom, s cipelama na tunike i haljine, na tenisice za sportski izgled i ležerne kombinacije... Priznajem da je to poprilično "lijeni" komad odjeće za nas koji nemamo mašte i volje za pretjerano kombiniranje i praćenje trendova. I zato ga obožavam.

Međutim, za svakodnevno nošenje te su tajice gotovo u pravilu crne (ponovo, lijenost) i od laganih materijala koji možda ne bi podnijeli neki ozbiljniji čučanj ili penjanje po stijenama na planini. Tako da za sportske aktivnosti uvijek biram prave sportske tajice od dry fit materijala, čvrste, višeg struka...

Probala sam mnoge, od onih poznatih sportskih brendova, do povoljnijih iz Lidla ili Dechatlona, a s njima si ponekad čak dam oduška pa se odvažim na malo više boje ili neki uzorak.

Premda do prvog treninga nećete biti sto posto sigurni da ste dobro odabrali, neke stvari se ipak mogu provjeriti i u dućanu prilikom kupnje. Prvo pravilo: materijal - elastan je vaš prijatelj. Tajice moraju pratiti tijelo kao druga koža, oblikovati se prema nogama i stražnjici i držati ih prilikom poskakivanja i pomicanja. Udobnije su kad je struk viši, a svakako gledajte da je pasica šira i da vam se ne urezuje u trbuh. Pamuk zaboravite: natopit će ih znoj i brzo će se rastegnuti i ništa neće držati. Koliko god "neprirodno" zvučalo, želite poliester i elastan i oznaku dry fit.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Prije kupovine, postavite si pitanje: za koju vrstu treninga ćete nositi tajice, u koje godišnje doba, na otvorenom ili u dvorani, želite li dugačke ili 3/4... Pa krenite u potragu. Izbor je ogroman i suzit će ga vjerojatno budžet koji ste si postavili. Probajte ih u dućanu, provjerite jesu li udobne, ma i čučnite ako treba, baš vas briga.

DECHATLON

Simod tajice za penjanje
Cijena: 149 kn
Tajice od materijala rastezljivog u svim smjerovima, s ojačanjem kod prepona i koljena.
Materijal: 47% Poliester, 43% Poliamid, 10% Elastan
Boja: crveno-plava
www.decathlon.hr

image
Dechatlon
POLLEO SPORT

Reebok Running Essentials Purple Delirium
Cijena: 251,99kn
Tajice visokog struka od materijala koji se brzo suši idealne su za trčanje, a imaju i mali džep za ključeve.
Materijal: 91% poliester, 9% elastan
Boja: plavo-ljubičasto-bijele
www.polleosport.hr

image
Poleosport
INTERSPORT

Under Armour Rush Print Color Block
Cijena: 463,96 kn
Tajice za trčanje su antibakterijski obrađene pa onemogućavaju rast mikroba pri znojenju.
Materijal: 77% poliester, 23% elastan
Boja: crna s uzorkom
www.intersport.hr

image
Intersport
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 08:16