BEZ HRANE I VODE

‘Obećala mi je da više nikada neće pobjeći...‘: Curica stara 22 mjeseca odlutala u šumu i čudom preživjela 4 dana

Antonina i Ljuda
 Sledcom Smolensk
Nije imala hrane ni vode sa sobom, a kada su je pronašli, bila je prekrivena ubodima insekata

Četverodnevna potraga u Rusiji za 22-mjesečnom djevojčicom uspješno je završena, piše BBC.

Naime, malena Ljuda Kuzina nestala je u šumi u blizini obiteljske kuće u ruskoj regiji Smolensk, zapadno od Moskve, nakon što joj je majka nakratko otišla kod susjede, ne primijetivši da se ubrzo za njom uputila i starija, četverogodišnja kći.

Gotovo 400 ljudi, uglavnom mještana i policajaca, uključilo se u veliku potragu koja je sretno završila nakon četiri dana. Jedna od skupina tragača čula je Ljudino zapomaganje u grmlju te su je pronašli na mjestu dva i pol kilometra udaljenom od njezine kuće.

Nije imala hrane ni vode sa sobom, a kada su je pronašli, bila je prekrivena tragovima uboda insekata. Njezina majka Antonina Kuzina, po završetku potrage, s olakšanjem je za Komsomolskaju Pravdu dala izjavu.

- Rekla je da nikad više neće pobjeći od mame. Mada nisam sigurna koliko će se držati tog obećanja, kroz šalu je rekla Antonina.

- Volonteri su mi rekli da nije bila daleko od mjesta gdje su tražili prvi dan. Tek su četvrti dan čuli nekakve zvukove te su je pronašli ispod drveća, govori.

Ova priča pomalo podsjeća na događaj iz 2016. godine kada je trogodišnji dječak Cerin Dopčut preživio tri dana u sibirskoj šumi, staništu vukova i medvjeda. No, za razliku od njega, koji je imao čokoladu, Ljuda nije imala ništa uza sebe te je pravo čudo kako je preživjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:06