KAŽNJEN JE

Nastavnik vjeronauka zbog duplo mlađe učenice ostavio suprugu: ‘Zatekla sam ih u intimnoj situaciji u školi‘

Megan Reid i Gavin Dunsmuir

 Facebook
Gavin Dunsmuir i Megan Reid vezu su započeli dok je ona bila tinejdžerica. Dunsmuiru je zbog veze s učenicom sada zabranjen rad u školama

Nastavnik srednjoškolskog vjeronauka Gavin Dunsmuir (50) više nikada neće moći raditi u školi jer je 2015. godine dok je bio djelatnik srednje škole Largs Academy u gradu Largs na jugozapadu Škotske započeo vezu s učenicom Megan Reid (25), piše Daily Mail.

Dunsmuir i Reid vezu su započeli dok je ona bila tinejdžerica. Dunsmuir je zbog te veze ostavio svoju suprugu Shonu te uselio s Reid. Dunsmuir i Reid sada imaju dvoje djece, a vjenčali su se prošle godine.

Nakon što su se Dunsmuir i njegova supruga razišli, ona je 2018. rekla da je postala sumnjičava kada ju je njihova kći upitala je li zna da Dunsmuir ima novu djevojku. Shona Dunsmuir rekla je da je vjerovala da je njegova veza s Reid otišla dalje od odnosa mentor-učenik. Jedan od njegovih kolega navodno joj je rekao da su Reid i Dunsmuir često družili tijekom pauza za ručak.

Tvrdi se i da su Dunsmuir i Reid između ožujka i kolovoza 2015. godine posjetili jedan kafić. Bili su u društvu još mladih ljudi. Megan Reid je tada imala 17 ili 18 godina.

Opće učiteljsko vijeće Škotske (GTCS) uklonilo je Dunsmuira iz registra nastavnika nakon što je istražilo njegovo stupanje u vezu s Reid. GTCS je Dunsmuira počeo istraživati 2018. godine.

Donald Reid, 62-godišnji otac Megan Reid, rekao je da ga je veza njegove kćerke i Dunsmuira "uznemirila" te da je njegov sin koji je mlađi od nje zbog toga slučaja trpio zlostavljanje.

"Kada me ljudi pitaju za kćer, teško mi je jer bi im morao reći da je pobjegla sa svojim nastavnikom. Za vezu sam doznao od četvrte strane. U njezinoj sam sobi vidio dvije prigodne čestitke. Jedna je bila rođendanska, a druga se ticala završetka srednje škole. Dobila je čestitke od drugih nastavnika koje su bile primjerene. Neprimjerenu čestitku dobila je od gospodina Dunsmuira. U njoj ju je zvao ‘Meg Mog‘. Nazvao sam ravnateljice njezine škole Heather Burns i rekao što mislim. Ona mi je rekla da je taj nastavnik pod istragom te da se istraga navodno tiče Megan", rekao je Donald Reid tijekom istrage.

"Rekla je da o istrazi nisam obaviješten jer je Megan imala više od 16 godina. Ja sam tada bio, a i još uvijek jesam njezin otac te sam smatrao da je neprimjereno da sam za istragu saznao zahvaljujući glasinama. Sjećam se da sam jednom doznao da je Megan s g. Dunsmuirom otišla na večeru te da sam se zapitao zašto on dolazi u Largs kako bi se vidio s Megan. Mislio sam da sam blizak sa svojom kćerkom, no to izgleda nije bio slučaj. Rekla mi je da nikada nije bila sama s g. Dunsmuirom. Megan ima mlađeg brata i on je zbog toga bio žrtva zlostavljanja. Njezina joj je majka rekla da nije sretna zbog cijele situacije, ali da ne želi izgubiti svoju kćer", dodao je Reid.

Bivša djelatnica škole Largs Academy Pauline Hughes istražiteljima je rekla da sumnja da je jednom u školi Reid i Dunsmuira zatekla u intimnoj situaciji.

Veza Dunsmuir i Reid istražuje se otkad ih je jedan nastavnik škole Largs Academy vidio u jednom kafiću. Rekao je da su djelovali kao "par".

Dunsmuir nije došao na saslušanje koje se održalo zbog njegove navodne veze s Reid, a nije angažirao ni odvjetnika kako bi se obranio od optužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:41