MLADENOVA AGONIJA

'MOJA MUKA TRAJE VEĆ ČETIRI GODINE' 'Zbog ljubavi sam otišao Slavoniju, a radno mjesto mi je udaljeno više od 150 kilometara'

Mladen Mohorko stopira pokraj trgovačkog centra u Koprivnici
 Matija Dolenec / Podravski list
Poslom je završio u Slavoniji, gdje je pronašao ljubav svog života i osnovao obitelj. No zbog restrukturiranja tvrtke ponuđeno mu je radno mjesto u Koprivnici. 'Stopiram jer nemam novca za put', veli Mladen Mohorko

KOPRIVNICA, OSIJEK – Već četiri godine traje muka koju proživljava Mladen Mohorko, rodom iz Botinovca kod Koprivnice. On svakog petka 'autostopom' odlazi obitelji u Osijek, a u nedjeljno jutro istim načinom vraća se u Koprivnicu, na posao.

Da ne bi zakasnio na posao, on u nedjelju kasno navečer u Osijeku mora 'potrefiti' osjećajnu vozačku dušu koja će ga otpremiti u gotovo 200 kilometara udaljenu Koprivnicu. Oko četiri sata vožnje magistralom kako bi najkasnije u 7 ujutro mogao prionuti radnim zadacima.

Mladen Mohorko, iako rođeni Podravac, poslom je završio u Slavoniji, gdje je pronašao ljubav svog života i osnovao obitelj. No zbog restrukturiranja njegove tvrtke, ponuđeno mu je radno mjesto u Koprivnici.

- Budući da je teško doći do posla, prihvatio sam ovu ponudu, no moja supruga zaposlena je u Osijeku, a tamo imamo i stan – objasnio je Mladen, kojeg se svakog petka može vidjeti ispred trgovačkog centra na Zagrebačkoj ulici u Koprivnici.

Mladen poslije posla odlazi na 'staro mjesto' s nadom da će ubrzo netko stati, kako bi krenuo prema Osijeku. I tako već četiri godine, svakog vikenda.

Matija Dolenec / Podravski list
Mladen Mohorko stopira pokraj trgovačkog centra u Koprivnici

- Jednostavno nemam dovoljno novca da bih putovao automobilom, vlakom ili autobusom. Moram se snalaziti na ovakav način - objasnio je Mladen. Srećom, uvijek postoje dobri ljudi, a prvenstveno vozači kamiona, koji već dobro znaju priču ovog čovjeka te redovito staju.

- Ne čekam dugo petkom, uvijek stane netko od mojih prijatelja koje sam upoznao u ove četiri godine – objasnio je Mladen Mohorko.

Nešto je teže pri povratku u Koprivnicu, jer tada Mladen mora na put krenuti u sredini noći s nedjelje na ponedjeljak kako bi se u 7 sati ujutro pojavio na radnom mjestu.

- Tijekom tjedna živim u Koprivnici, gdje moja majka ima stan i to vrijeme ne vidim se s obitelji. No za vikend mi nije teško proći toliki put jer znam da ću barem dva dana provesti s njima – objasnio je Mladen Mohorko.

Matija Dolenec / Podravski list
Mladen Mohorko stopira pokraj trgovačkog centra u Koprivnici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 09:52