NEVJEROJATAN SLUČAJ

Medicinska sestra dobila otkaz: Usred posla zaboljela ju je glava pa je ukrala dvije tablete iz bolničke ljekarne

Štrajk zdravstvenog osoblja u Londonu

 Niklas Halle‘n/Afp
Krala je lijekove za sebe. Prvi put je popila co-codamol, a drugi put paracetamool, upozorila je.

Medicinska sestra Francesca Morgan, bivša zaposlenica u bolnici Arrowe Park u blizini Liverpoola, izgubila je posao jer je utvrđeno da je ukrala dvije tablete iz bolničke ljekarne, piše Daily Mail.

Nije se osjećala dobro za vrijeme smjene u lipnju 2021., pa je odlučila uzeti tabletu co-codamola, a sličnu stvar je napravila drugom prilikom, kada je uzela paracetamol.

Istragom je utvrđeno da je lijekove uzela bez valjanog pisanog dopuštenja. U međuvremenu je priznala krivnju po dvije točke optužnice, a jučer joj je određeno 12 mjeseci zatvora uvjetno na Prekršajnom sudu Wirral. To znači da neće ići u zatvor ako ne napravi novi prekršaj u roku od godinu dana. Također mora platiti 144 funte troškova i naknade.

- Već ste ostali bez doma i posla. U tom kontekstu, uvjetna kazna je primjerena, rekao je predsjedavajući sudac Peter Mawdsley.

Britanska policija započela je istragu nakon što su medicinski djelatnici uočili da nedostaju pojedini lijekovi na recept između 6. i 18. lipnja prošle godine.

- Bolnica je započela istragu zbog velikog broja lijekova koji su nedostajali. Uvedeno je prebrojavanje lijekova kako bi se pratila količina lijekova na početku i na kraju svakog dana. Osoblje nije znalo ništa o tome. Nakon toga je postavljena skrivena kamera. Utvrđeno je da pojedini zaposlenici nisu slijedili utvrđenu proceduru pri rukovanju lijekovima, rekla je tužiteljica.

Za osumnjičenu Francescu je ustvrdila da je lijekove uzela bez legitimnog opravdanja.

- Krala je lijekove za sebe. Prvi put je popila co-codamol, a drugi put paracetamool, upozorila je. Također je ustvrdila da je Morgan snimljena kako guta tablete. Naglasila je da medicinska sestra nije optužena da je ukrala sve lijekove.

- Ona je vjerovala da se uzimanje lijekova podrazumijevalo. Morgan nije prethodno osuđivana, a ovom presudom izgubila je kredibilitet, rekla je tužiteljica.

Odvjetnica Laura Flynn, koja je branila sestru Morgan, rekla je na sudu da je njezina klijentica izgubila posao i karijeru zbog krađe. Također je ostala bez stana, pa se preselila kod bake. Ustvrdila je da je njezina klijentica imala glavobolje dok je bila u smjeni i da je smatrala da je privatljivo uzimati lijekove kao što to rade druge sestre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 05:02