STVAR UKUSA

FOTO: PROFESORICA ZBOG SELFIEJA PROŽIVJELA PAKAO, NA KRAJU DALA OTKAZ Škola smatrala da je preseksi, učenici se pobunili: 'Što je tu vulgarno!?'

 Screenshot / Društvene mreže/Youtube

Nastavnica Lydia Ferguson suspendirana je iz jedne engleske škole jer je na svom privatnom profilu na Facebooku objavljivala, po njihovom mišljenju, previše seksi selfieje. Vruću je raspravu izazvala s nekoliko dekoltea i kratkih suknji, a čak su i učenici molili da je ne kažnjavaju dok su je izvodili iz škole.

Britanski Sun piše da je sad 39-godišnja majka troje djece sama dala otkaz nakon što se dva tjedna borila s optužbama.

‘Nakon što je cijela stvar eskalirala, znala sam da se više neću vraćati u školu. Više ne radim ondje. Jednostavno više ne mogu podnijeti taj stres, moja obitelj je dovoljno prošla. Sve skupa mi je oduzelo jako puno vremena i bilo je teško’, rekla je.

Lydia je predavala u školi u Newport Pagnellu (školu pohađaju djeca od 11 do 18 godina) gdje je radila i kao mentor, a posebno kao pomoć djeci s posebnim potrebama ili problemima u ponašanju.

Učenici su čak pokrenuli peticiju i skupili 250 potpisa da nastavnica ostane na poslu, a školu su prozvali za licemjerje.

Njihovi komentari za Sun pokazuju da su nastavnici dali punu podršku: ‘Nema ništa loše u fotografijama. Ja mislim da gđa izgleda lijepo’, ‘Ona je sjajna nastavnica. Uvijek je pri ruci kad treba pomoći učenicima, pogotovo ako imaju problema sa zlostavljačima i slično’, ‘Ona nam jako puno pomaže i strašno smo ljuti što je suspendirana. Nema jedne osobe koja misli da u tim slikama ima nešto neprimjereno’, ‘Pokazala je samo dio noge…’

Lydia je nakon suspenzije za Sun izjavila: ‘Što se tiče društvenih mreža, uvijek sam se držala pravila - ako bi moj pokojni djed gledao fotografije s gađenjem, nikad ih ne bih objavila. Nisam zabrinuta zbog slika, ali mislim da mnogi drugi ljudi jesu.’

Kontaktirali su i glasnogovornika škole koji je samo potvrdio da Lydia Ferguson ondje više nije zaposlena te da škola ne želi komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:32