SHOPPING PATROLA

Domaća juha, kremaste juhe, nadjevi, umaci... Ovo kuhinjsko pomagalo obavit će sav posao za vas

 Dobrila Vignjevic
Naša Neda Batinić objašnjava koje su prednosti štapnog miksera pred velikim blenderima

Štapni mikser zauzima malo mjesta, a zapravo je pomagalo koje odrađuje puno posla u većini kuhinja jer se njime za čas može pripremiti sve od domaće majoneze, kremaste juhe, umaka i nadjeva, do frapea, krema i smoothieja.

Naravno, veliki blenderi imaju svoje prednosti pa tako sa svojim štapnim mikserom nemojte drobiti led i velike smrznute komade zato što ćete time najbrže otupjeti oštrice i opteretiti motor.

Ova vrsta miksera idealna je za sve manje, ali važne zadatke u kuhinji te često može zamijeniti druge aparate koje se jednostavno ne isplati prljati kako biste, primjerice, istukli nekoliko bjelanjaka ili dobili glatku teksturu svoje juhe. Ako ne koristite posude koje dolaze u paketu sa štapnim mikserom, pripazite da posuda u kojoj miksate bude duboka te da oštrica miksera bude u potpunosti uronjena u hranu, kako ne bi naokolo sve špricalo - kome se da još i zidove prati zbog zdjelice guste juhe?

Kada ga koristite, nemojte mikser staviti na jedno mjesto u loncu i pustiti da usitnjava. Najbolje rezultate dobit ćete ako njime kružite po loncu, kao i ako ga malo nakosite, tako da oštrica bude pod kutem.

Pripremate li juhu, maknite je s vatre i pustite da se barem desetak minuta ohladi prije nego što u nju uronite mikser i riskirate da vruća juha postane pravo vatreno oružje. Nastavke obavezno isperite čim ste s njima gotovi kako ne biste kasnije morali ribati.

Odvojivi nastavci najčešće mogu i u perilicu posuđa, što pospremanje nakon kulinarskih pothvata čini jednostavnim i brzim. Aparat koji možemo samo poželjeti!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Štapni mikser moguće je naći u rasponu cijena od 150 kuna u klasičnim supermarketima pa do cijelih setova s brojnim nastavcima, čija cijena premašuje čak i tisuću kuna. Odluka o tome što odabrati ovisi o tome koliko često koristite štapni mikser i imate li potrebe za kućanskim pomagalom koje, osim miksanja, odrađuje i niz drugih zadataka. Kompleksniji setovi služit će i kao sjeckalice, zamjena za mikser, blender ili čak sokovnik, pa ako vam treba jedan proizvod koji će zamijeniti niz malih kućanskih aparata, svakako vrijedi razmotriti ulaganje.

eHOME

Bosch štapni mikser MSM66120

Cijena: 341,10 kn

Jačina: 600 W

Dodaci: posuda za sjeckanje, dozirna posuda s poklopcem

www.bosch.ehome.hr

Kućište od nehrđajućeg čelika s ergonomski dizajniranom ručkom, koja sprečava klizanje te pruža maksimalnu udobnost i sigurnost. Dozirna posuda dolazi s poklopcem kako biste je mogli koristiti za pohranu ostataka hrane u hladnjaku.

LINKS

Mikser štapni Braun MQ5245WH

Cijena: 709 kn

Jačina: 1000 W

Dodaci: metlica za pjenjenje, dozirna posuda, 1,25 l posuda za blendanje, 350 ml posuda za sjeckanje

Braun štapni mikser ima čak 21 brzinu, koje se lakoćom reguliraju, kao i dodatnu oštricu za mljevenje i blendanje. U paketu dolaze dozirna posuda, kao i velika posuda s drškom za pripremu juha, krema i smoothieja, ali i manja posuda za usitnjavanje mesa, povrća i sličnih namirnica.

HARVEY NORMAN

Tefal HB95LD38 Infiny Force PRO 5u1

Cijena: 1149 kn

Jačina: 1200 W

Dodaci: metlica za pjenjenje, dozirna posuda, 0,8 l posuda za mućenje, 0,5 l rezalica i nastavak za pire

www.harveynorman.hr

Uz vitki štapni mikser dolazi veliki broj nastavaka, od mutilice za kreme, nekoliko posuda, do nastavka za pripremu pirea. Dodaci se mogu prati u perilici posuđa. Budući da je tanak, štapni mikser može se koristiti i za miješanje koktela izravno u čaši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:06