ZAGREBAČKIM ULICAMA

Dinamo izbacio kalendar za 2021. koji su radili tri mjeseca, pogledajte kako izgleda

 Alen Szabo
Dinamo nije samo zagrebački klub, on je klub svakoga tko voli Dinamo, gdje god se nalazio, blizu ili daleko. Ali Dinamov je dom Zagreb

Dinamo je predstavio svoj službeni kalendar za 2021. godinu. Kalendar, koji su modri odlučili posvetiti svojem gradu, ranjenom u potresu, nosi naziv "Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče", po stihu iz poznate i omiljene pjesme kantautora Jadranka Črnka.

- Dinamo nije samo zagrebački klub, on je klub svakoga tko voli Dinamo, gdje god se nalazio, blizu ili daleko. Ali Dinamov je dom Zagreb - kažu iz Maksimira. Kalendar ističe ljubav prema gradu Zagrebu i zagrebačkom području te činjenicu da je Dinamo simbol Zagreba, ali da je i Zagreb simbol Dinama.

Ideja za projekt nastala je neposredno nakon zagrebačkog potresa u ožujku, a na izradi i grafičkom oblikovanju radilo se posljednja tri mjeseca.

Za idejni je koncept, grafičko oblikovanje i fotografije zaslužan grafički dizajner kluba Alen Szabo. On je i snimio sve fotografije (osim fotografije stadiona Maksimir iz zraka). Igrači su snimani u Dinamovu studiju na stadionu Maksimir, a scene Zagreba fotografirane su s vidikovca Zagreb 360 i iz nebodera na Prisavlju. Fotografija dronom stadiona Maksimir iz zraka autorsko je djelo tima Hexaworx/Bojan Haron Markičević/My Sky.

image
Alen Szabo

- Ova je godina donijela neke lijepe nogometne trenutke poput Dinamova osvajanja naslova prvaka Hrvatske i još jednog plasmana u grupnu fazu UEFA Europa lige kao nastavak kontinuiteta europskog puta. No, 2020. je godina, s druge strane, donijela brojne teške i tužne trenutke. Uz epidemiju koronavirusa koja je početkom godine počela mijenjati živote svih ljudi diljem svijeta, naša je metropola doživjela i potres koji je teško oštetio grad i odnio jedan mladi život - kažu u klubu i dodaju da je GNK Dinamo pokušao u nesretnim trenucima koji su obilježili godinu pomoći zajednici, pojedincima i svojem gradu.

Od novčanih donacija zagrebačkim bolnicama u Petrovoj i Klaićevoj, koje su nastradale i pretrpjele veliku štetu u potresu, do donacije dvaju sanitetskih vozila hrvatskom zdravstvenom sustavu u trenucima kada je to zbog epidemije i zdravstvene situacije bilo najpotrebnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 03:43