EMOTIVAN ISTUP

CNN-ova voditeljica u programu uživo kroz suze objavila da ima rak: ‘Počela sam pisati oproštajna pisma, ali onda odlučila...‘

Sara Sidner

 CNN Screenshot
Emotivni istup uživo započela je tako što je zamolila gledatelje da se prisjete imena osam žena koje poznaju i vole u svom životu...

Voditeljica CNN-a Sara Sidner u programu uživo je objavila da boluje od od raka dojke koji je u trećem stadiju.

Voditeljica je u emotivnom videu tijekom ‘CNN News Central‘ rekla da već dva mjeseca prima kemoterapiju, nakon čega će uslijediti zračenja i dvostruka mastektomija.

Emotivni istup uživo započela je tako što je zamolila gledatelje da se prisjete imena osam žena koje poznaju i vole u svom životu.

- Statistički, jedna od njih boluje ili će oboljeti od raka dojke. Ja sam jedna od tih osam. Nisam nikad u životu bila bolesna. Ne pušim, rijetko kad pijem. U mojoj obitelji nema raka dojke, no ipak, evo mene, treći stadij. Teško je ovo izreći naglas, rekla je i dodala da treći stadij raka dojke više nije smrtna presuda za većinu oboljelih žena.

Što je dalje govorila bilo joj je teže, borila se sa suzama, glas joj je podrhtavao, ali ipak je nastavila.

- Bez obzira na to kroz što sve prolazimo u životu, ja sam i dalje ludo zaljubljena u ovaj život i biti živa sada za mene znači nešto posve drugačije. Sretnija sam jer se više ne stresiram oko sitnica koje su mi prije išle na živce i svakim dahom slavim što sam i dalje tu s vama i mojom obitelji, rekla je Sidner.

Na kraju emotivne snimke je pozvala sve žene da obave redovite mamografije i samopreglede.

Sidner je u listopadu otputovala u Izrael kako bi izvještavala o ratu s Hamasom, a netom prije putovanja saznala je da su njezini rezultati mamografije zabrinjavajući. Naime, liječnici su joj rekli da bi čim prije trebala napraviti biopsiju.

Ubrzo nakon povratka u New York, saznala je rezultate nalaza. Kao što se i bojala, biopsija je potvrdila da je kvržica koju je prvi put primijetila nekoliko mjeseci ranije kancerogena i da je već uznapredovala u stadij 3, piše magazin People.

- Kad sam saznala vijest, nisam nikome rekla, čak ni majci, mužu, sestrama ili prijateljima - prisjetila se Sidner kroz suze. Kaže da je već slagala popis ljudima kojima treba napisati oproštajna pisma. - Prvo što sam pomislila bilo je - bolje ti je da počneš pisati pisma ljudima koje voliš jer tebe uskoro neće više biti. Tako sam počela pisati jedno svojoj mami...

A onda je shvatila da ne smije odustati od borbe. - Rekla sam, ‘Ne, ti ćeš živjeti i zaustavit ćeš ovo i učinit ćeš sve što je u tvojoj moći da preživiš ovo. I točka.

Sidner, koja radi kao CNN-ova viša nacionalna dopisnica i voditeljica jutarnjeg izdanja CNN News Centrala, nije izostala niti jedan dan s posla otkako joj je postavljena dijagnoza. Dva dana nakon što je počela s kemoterapijama izvještavala je s jednog CNN-ovog događaja, a u novogodišnjoj noći uživo je vodila CNN-ov specijal do 2 ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:55