TUGA NA NOVOJ

Bagine kolege u suzama: ‘Bili smo Duo Lipa, a sad si me ostavio i ostala je samo Lipa...‘

Sabina Tandara Knezović

 Screenshot/Nova TV
‘Mislava više nema među nama, ali ja se zaista nadam da će sve buduće generacije novinara učiti iz njegovih radova‘, rekla je Ksenija Kardum

Novinari, urednici i drugi djelatnici Nove TV u četvrtak su se u Dnevniku oprostili od svoga preminulog kolege i velikana hrvatskog novinarstva Mislava Bage.

- Mislav je bio brand, a kao da nije bio svjestan toga. On je zapravo u srcu bio samo novinar. To je oduvijek i htio biti. Teško mi je zamisliti radni dan bez Mislava Bage - rekla je sa suzama u očima direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

- Mislava više nema u aktivnom novinarstvu. Nema ga ovdje među nama, ali ja se zaista nadam da će sve buduće generacije novinara učiti iz njegovih radova, iz priloga koja je radio, iz reportaža, njegovih javljanja uživo koja su bila neponovljiva i iz intervjua u kojima je toliko uživao - dodala je Kardum.

- On i ja smo bili Duo Lipa, tako nas je zvao, i sad si me ostavio i ostala je samo Lipa. Mimac moj dragi, voli te i tvoj Mrčibald, znat ćeš što je to - rekla je uplakana novinarka Sabina Tandara Knezović.

- Uvijek je bio glavni zabavljač u redakciji, bacao glavne fore, najglasniji, a znaš kako je s humorom, uvijek je malo zločest, malo je na nečiji račun... I to je stvarno kod njega bilo nevjerojatno, ja ne znam da je ikome od njegovih fora bilo neugodno - rekao je Stipe Sladoljev, novinar i urednik Sportske redakcije Nove TV.

- Znali smo se često zezati. Ako bi slučajno došli prvi ujutro u redakciju, Mislav bi vikao preko cijele redakcije: Di si generacijo, šta je, starčad prva dolazi na posao. I tako... Bila je uvijek zezancija. Mislav je bio super kolega - rekla je suznih očiju Ana-Marija Vuković, urednica redakcije Sporta.

- Kad smo se vraćali s Pelješca, s otvaranja Mosta, čovjek je u pola jedan u noći, samo on zna kako, organizirao 40 kiflica i ćevape za cijelu ekipu - rekao je kroz smijeh i suze Antonio Blašković, glavni producent.

- Mislav je za našu redakciju bio više od novinara i urednika, bio je sinonim za pomoć. Učio nas je hrabrosti u novinarstvu, a istodobno je bio jedan od naprizemljenijih u svom poslu. Voljeli smo raditi s njim, voljeli smo njegove ideje i njegovu žar. Puno nas je naučio. Bila je čast raditi s Mislavom Bagom - rekao je drhtavim glasom Saša Kopljar, jedan od voditelja Dnevnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:25