SLAVNA PILULA

VIAGRA DESET PUTA JEFTINIJA Kreće proizvodnja generičkog lijeka protiv impotencije

Krajem prošlog tjedna o Velikoj Britaniji istekao je patent za originalnu Viagru, najpoznatiji i najpopularniji lijek protiv erektilne disfunkcije. U Europi će uskoro krenuti proizvodnja generičkog lijeka koji bi mogao biti i deset puta jeftiniji od originala.

Vijest će, bez sumnje, razveseliti brojne muškarce jer problem impotencije muči, kako pokazuju istraživanja, oko 50 posto muškaraca u dobi između 40 i 70 godina. Impotencija je sve prisutnija i kod mlađih, onih u tridesetima pa čak i u dvadesetima, tvrde istraživanja. Uzroci su različiti, ali stručnjaci ističu da glavnu ulogu ima sve lošiji stil života. Pušenje, visoki krvni tlak, loša cirkulacija...

MailOnline, internetska stranica britanskog dnevnika Daily Mail, napravio je kalkulator kojim se jednostavno može izračunati koliko koji zdravstveni rizik povećava mogućnost za impotenciju. Rezultati pokazuju da pedesetogodišnjak koji puši i ima visoki krvni tlak ima i 14 posto veću šansu za erektilnu disfunkciju, dvostruko više od prosječnog rizika.

Iako će vijest o pojavi jeftine Viagre izazvati olakšanje mnogim muškarcima, liječnici upozoravaju da bi mudrije bilo promijeniti loš životni stil nego posegnuti za kemijskim rješenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:34