NUTRICIONISTICA TVRDi

Ovu namirnicu trebate izbaciti iz svojeg jelovnika poslije 40.! Uništava mozak i gorivo je za rak!

Ilustracija

 Shutterstock/
Raznovrsna prehrana neophodna je za održavanje cijelog organizma u zdravom stanju

Ruska nutricionistica Zuhra Pavlova tvrdi da se nakon 40. rođendana vide posljedice burne mladosti, ali i da nam zdrave navike mogu pomoći da izgledamo sjajno i izbjegnemo probleme sa srcem, jetrom, zglobovima i viškom kilograma.

Raznovrsna prehrana neophodna je za održavanje cijelog organizma u zdravom stanju. Da biste to postigli morate jesti grašak, grah, leću, slanutak, žitarice i mliječne proizvode”, kaže Pavlova i dodaje da je potrebno češće konzumirati morsku ribu, gljive, grejp, zeleno povrće, heljdu, orahe, brokulu, ali i kurkuma i kumin, piše nova.rs.

Što se ne smije jesti nakon 40. godine?

Najvažnije je smanjiti količinu šećera.

„Šećer je jedna od namirnica s visokim glikemijskim indeksom. Ubrzava starenje mozga, odlično je “pogonsko gorivo” za maligne stanice. Oštećuje bjelančevine vezivnog tkiva, što dovodi do starenja kože, krvnih žila i unutarnjih organa. Svakako se morate odreći sokova i peciva. Također, pokušajte smanjiti bijeli kruh, tjesteninu, bijelu rižu i žitarice", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:32