ADUTI ZA PLAŽU

Jandroković nije jedini! Ovi političari su rado pokazivali svoje mišiće u javnosti

Darko Milinović, Joško Klisović i Damir Habijan
 Cropix, Instagram
Nakon golišave fotografije šefa Sabora Gordana Jandrokovića, istražili smo koji su domaći političari pokazali svoje tijelo

Fotografija šefa Sabora Gordana Jandrokovića u kupaćim gaćicama tema je broj jedan svih razgovora u Hrvatskoj. Kada ga je predsjednik Zoran Milanović prozvao nasilnikom bez mišića, odlučio je pokazati 'dokazni materijal'.

Jandroković nije prvi političar koji je svoje tijelo, doduše iz mlađih dana, odlučio pokazati svekolikoj javnosti. Odlučili smo se prisjetiti svih istaknutih domaćih političara koji su pokazali tijelo, svojevoljno ili zato što su se našli u blizini fotoreportera.

image
Gordan Jandrokovic
Facebook

Nekadašnji ministar zdravstva Darko Milinović odlučio je pred kamerama pokazati nabildano tijelo u dvorištu svoje vikendice na Viru, prije desetak godina. Priznao je tada da redovito diže utege, a u bildanju mišića pomaže mu i košenje trave i uređivanje okućnice.

image
Darko Milinović
Vladimir Ivanov/Cropix
image
Darko Milinović
Vladimir Ivanov/Cropix

Damir Habijan, koji je na prošlim izborima izabran u Hrvatski sabor na listi HDZ-a, prije nekoliko godina uzburkao je političke vode objavom polugolišavih fotografija u kupaćem kostimu na Instagramu. Mnogi nisu propustili istaknuti kakvo isklesano ima varaždinski političar.

Još su u svježem pamćenju mišići ministra financija Zdravka Marića, koji se nije morao skinuti u kupaće gaće. Fotografiju s cijepljenja na kojoj je Marić prvi put pokazao mišiće skinuvši se u usku bijelu majicu prenijeli su i strani mediji. Čvrsti mišići dokaz su da ministar marljivo vježba u teretani.

image
Zdravko Marić
Ronald Gorsic/Cropix

Goli torzo pokazao je i SDP-ovac Joško Klisović, kandidat za gradonačelnika Zagreba. Već nekoliko godina bavi se triatlonom, a fotografijom s bazena u Utrinama želio je pokazati da je 'spreman za borbu s koruptivnom hobotnicom'.

Prošloga ljeta i Radimir Čačić, varaždinski župan, pokazao je tijelo u kupaćim gaćicama. Snimljen je na šibenskoj rivi prije isplovljavanja na svom brodu.

Prije osam godina bivši SDP-ov ministar Slavko Linić snimljen je na jahti prijatelja u kupaćim gaćicama. Još jedan SDP-ov ministar je snimljen na plaži. Riječ je o Branku Grčiću, ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji se u društvu supruge opustio na plaži Bačvice u rodnom Splitu.

Ne treba zaboraviti da su svojedobno i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te Ivica Račan, pokojni hrvatski premijer na plaži pokazali sportsku figuru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:32