NAJAVLJEN I HUMANITARNI KONCERT

ZANIMLJIVOM SURADNJOM OBILJEŽAVA SE 30 GODINA OD OBJAVE HITA 'SVILENI' Danijela Martinović udružila snage s 'pin up' bendom Gelato Sisters

 
Gelato Sisters; Danijela Martinović (u krugu)
 Screenshot, Dinko Šimac

Koliko vrijeme leti možemo vidjeti i po hitovima uz koje su neki od nas odrasli, a "Svileni" je zaisgurno hit uz koji plešemo već godinama, hit koji ove 2019. slavi svojih 30 godina. Danijela Martinović tad je bila mlada, vrckava pjevačica Magazina, a pjesma koju je upravo ona izvela u originalu doživjet će novu, posebnu izvedbu na koncertu "Neopisivo", koji se u četvrtak, 24. listopada, održava u Lisinskom u organizaciji Zaklade "Hrvatska za djecu".

- Sunce grije, neka grije, neka skine kol'ko smije, haljinice bijele, kratke, nek' se vide noge slatke, joj, kikiriki, miki moj! - pjevat će se u Lisinskom, a sve to rezultat je nove suradnje Danijele i benda Gelato Sisters. Ovaj atraktivni "pin up" vokalni ženski trio sastavljen je od profesionalnih pjevačica s dugogodišnjim pjevačkim iskustvom u kojemu se izmjenjuju članice Sanja Parmać i Neda Parmać i Romana Pavliša.

- Prvi nastup s Danijelom očekuje nas 24. listopada i jako nam je drago što nas je odlučila ugostiti na svom novom albumu u pjesmi 'Svileni'. Taj prijedlog prihvatile smo istoga trena jer smo svakako planirale obraditi pjesmu i uvrstiti je u naš domaći repertoar na kojemu sad radimo jer je u tom boogie woogie ritmu i stilu koji obožavamo.

Remake spota 'Svileni' jako nas veseli, jer je upravo ova trideseta godišnjica idealan povod da oživimo ovu simpatičnu i veselu pjesmu i ukrasimo je našim šarenim retro kombinacijama, čagicom i energijom koju Danijela nosi u sebi. Zbog toga se najviše veselim radu s njom! A i zbog toga što me podsjetila na dragog Đorđa Novkovića koji mi je bio svojevrsni mentor i često mi je spominjao Danijelu, njezinu iskrenu i prpošnu interpretaciju... Jedva čekamo koncert i spot i sve aktivnosti koje će im prethoditi i slijediti - istaknula je Sanja Parmać, članica Gelato Sistersa.

Dinko Šimac

Sav prihod od prodanih ulaznica s koncerta "Neopisivo" Zaklade "Hrvatska za djecu" namijenjen je Hrvatskom savezu za rijetke bolesti. Cilj je, kroz ovo glazbeno putovanje, podsjetiti na one kojima je pomoć najpotrebnija te ih učiniti sretnijima.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića te Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:01