KREMA IT SEKTORA

U Zagrebu najveće okupljanje Google developer stručnjaka, stižu prestižna imena industrije

Ilustracija

 Alain Jocard/Afp
Među više od deset govornika bit će Danny Preussler, Joshua Fox, Önder Ceylan, Kshitiz Rimal te jedini hrvatski GDE

Sve je spremno za cjelodnevnu DevFest konferencija koja će se održati 8.12.2022. u Zagrebu, najveći i najbogatiji događaj te vrste u Hrvatskoj do sad. Kako ističu organizatori, među više od deset govornika, uspjeli su dovesti čak pet Google Developer Experta (GDE) koji su jedni od najvećih svjetskih stručnjaka u svojim područjima;

- Danny Preussler, GDE za Android i Kotlin, Android Platform Lead u SoundCloud, naučit će nas kako izrađivati aplikacije u kratkom vremenu bez gubitka kvalitete, jer kao što naslov njegovog talka kaže - “We ain’t got no time”. Joshua Fox, GDE za Google Cloud Platform, Senior Cloud Architect u DoiT International, otkrit će nam tajne “black box” optimizacije za brže trening iteracije s novim Google-ovim Vertex AI Vizier-om, Önder Ceylan, GDE za Web Technologies, Tech Lead, objasnit će kako napraviti kvalitetne i lijepe PWA aplikacije. Kshitiz Rimal, GDE Machine Learning, Senior Data Scientist u Brainlyu, pričat će o izradi i pokazati primjer aplikacije za prepoznavanje štetočina pomoću Tensorflow-a i Flutter-a.

Među slavnom petorkom svjetskih stručnjaka, tu je i naš Filip Babić, jedini GDE u Hrvatskoj, koji će nam iz osobnog iskustva reći kako izgraditi produkcijski Chat SDK koji koriste milijuni ljudi u svijetu - najavljuju.

Očekuju nas i brojna zanimljiva predavanja ali i nešto vrlo značajno u ovoj sve brže rastućoj industriji. Googleova ambasadorica za tehnologiju za Hrvatsku Tina Fišić moderirat će panel raspravu o plaćama u

- Na panelu ćete od Vatroslava Mileusnića dobiti na uvid TABU istraživanje o plaćama provedeno na više od 20.000 sudionika zaposlenih u IT sektoru. Od Jasmine Puškarić iz Lemaxa ćete naučiti sve o transparentnosti plaće i kako pregovarati za veću plaću, a Ana Marija Kostanić iz Netokracije će nam reći što možemo učiniti po pitanju pravednosti i kako utjecati na razliku između muške i ženske plaće - otkriva nam Fišić.

image

Popis predavača na DevFestu 2022 Zagreb

DevFest

Sve posjetitelje očekuje poklon torba sa swag-om, a najsretniji će osvojiti i nagrade poput Google Home-a i Friendly Fire gear-a.

Uz podršku odličnih sponzora Stream, Friendly Fire, Cinnamon, Bazzar, Varionica, Speck, Soulie, Neushape, uvjereni smo da će posjetitelji s ove konferencije otići punih ruku, a svakako i ponekim novim znanjem i poznanstvom.

Ulaznice možete nabaviti putem Entrio platforme. Raspored predavanja, kao i sve ostale informacije saznajte na https://www.devfesthr.com/.

- Konferenciju organizira GDG Zagreb u suradnji s Women Techmakers Croatia. Posebno se zahvaljujemo svim organizatorima: Sandru Lovničkom, Marku Filipoviću, Ljubiši Kukulju, Borisu Martinoviću, Mariu Veghu iz GDG Zagreb te Tini Fišić i Luciji Mandekić iz WTM Croatia - kažu.

Konferencija će se održati 08.12.2022. u Mozaik Centru Zagreb. Registracija posjetitelja kreće od 8:00 a trajat će do 9:00, kada započinju predavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:19