ČUDO TEHNIKE

SMARTPHONE TRI MJESECA LEŽAO NA DNU JEZERA Još uvijek radi, čak i kamera

A Nokia employee demonstrates a new Nokia Lumia 800 smartphone during the Nokia World 2011 at the ExCeL ICC center in London, Wednesday, Oct. 26, 2011. Nokia Corp. on Wednesday unveiled its first Windows cell phones, in a bid to recapture lost ground to chief rivals in the tough top-end smartphone market. (AP Photo/Sang Tan)
 AFP

Čovjek koji je pronašao svoj telefon u jezeru, bio je vrlo začuđen kad je shvatio da on još uvijek radi, premda je četvrtinu godine proveo pod vodom.

Šveđanin Roger Nilsson je kontaktirao Facebook stranicu Nokia Sweden da bi im rekao da je svoj mobitel Lumia 800, kojeg je izgubio tri mjeseca ranije, pronašao zaglavljen između dva kamena u jezeru. Ispričao im je priču o nevjerojatnom uskrsnuću telefona koji je mjesecima bio u vodi.

Roger je uzeo telefon, koji je bio prekriven muljem i školjkama, odnio ga kući, očistio ga i osušio na radijatoru. Bio je iznimno začuđen kad je shvatio da se s mobitela još uvijek može nekoga pozvati i da kamera još uvijek radi. Baterija je još uvijek bila upotrebljiva i nakon punjenja je mogla biti korištena dva dana.

Zanimljivo je da ovaj telefon nije proizveden s namjerom da bude otporan na vodu, ništa više od bilo kojeg drugog smartphonea na tržištu. Čak i pametni telefoni koji se reklamiraju kao 'otporni na vodu' mogu pod vodom izdržati samo 30-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:16