RAT, FILMOVI, SPORT...

Google otkrio što je ljude diljem svijeta najviše zanimalo u 2022.: Evo koje ste pojmove mahnito pretraživali

Iako je počelo tek u studenom, Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se odigrava u Kataru najpretraživaniji je sportski pojam 2022. godine

 ANDREJ ISAKOVIC/AFP
Zahvaljujući velikom uspjehu filma Top Gun: Maverick, mnogi su Google pitali kako se postaje pilot borbenog zrakoplova

Tražilica Google, najpoznatija tvrtka konglomerata Alphabet, objavila je koji su trenuci, ljudi i trendovi 2022. najviše zanimali ljude diljem svijeta.

Igra odgonetanja engleskih riječi od pet slova Wordle bio je najtraženiji pojam, a Zemljani su od Googleova digitalnog asistenta ove godine najviše puta zatražili da im kaže neku interesantnu činjenicu.

image

Osoba igra Wordle na svome mobitelu

Stefani Reynolds/AFP

Zahvaljujući velikom uspjehu filma Top Gun: Maverick, mnogi su Google pitali kako se postaje pilot borbenog zrakoplova, a dosta su se tražili i vodiči za učenje izmišljenih jezika kao što su klingonski ili valirijski.

Među najpretraživanijim pojmovima ove godine našli su se i Ukrajina, u kojoj od kraja veljače bjesni rat, te kraljica Elizabeta, britanska kraljica koja je preminula 8. rujna.

image

Helena, 53-godišnja učiteljica ispred bolnice u ukrajinskom gradu Čuguivu fotografirana četiri dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu

Aris Messinis/AFP
image

Svečana procesija lijesa kraljice Elizabete II.

Aaron Chown/POOL/AFP

Tužbe koje su američka glumica Amber Heard i američki glumac Johnny Depp podnijeli jedno protiv drugog kumovali su tome da su on i ona bili među pet najpretraživanijih osoba na Googleu. Depp je broj jedan, a Heard na trećem mjestu.

image

Amber Heard i Johnny Depp tijekom suđenja

BRENDAN SMIALOWSKI/POOL/AFP

Drugo je mjesto pak zauzeo američki glumac Will Smith, koji je tijekom ovogodišnje dodjele filmske nagrade Oscar nakon šale na račun frizure njegove supruge Jada Pinkett Smith ošamario američkog komičara i glumca Chrisa Rocka, ove godine petu najpretraživaniju osobu.

image

Will Smith šamara Chrisa Rocka

Robyn Beck/AFP

Na četvrtom se mjestu popisa najpretraživanijih osoba našao se ruski predsjednik Vladimir Putin jer je krajem veljače naredio invaziju Ukrajine.

image

Vladimir Putin

Mikhail Metzel/SPUTNIK/AFP

Popis sportaša i sportašica koji su najviše zanimali korisnike Google predvodi srpski tenisač Novak Đoković, a vrh popisa Googleovim korisnicima najinteresantnijih sportskih događaja prepun je kriketa.

image

Novak Đoković

Marco BERTORELLO/AFP

Iako je počelo tek u studenom, Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se odigrava u Kataru najpretraživaniji je sportski pojam 2022. godine.

image

Hrvatski stoper Joško Gvardiol izbija loptu ispred belgijskog napadača Romelua Lukakua

MANAN VATSYAYANA/AFP

Što se tiče filmova i serija, na prvom su se mjestu našli Marvelov film Thor: Ljubav i grom te HBO-ova serija Euforija. Popis od pet najpretraživanijih filmova upotpunjuju Black Adam, Top Gun: Maverick, The Batman i Encanto. Sa serijske strane, tu su još Zmajeva kuća, Moon Knight, The Watcher i Inventing Anna. Najpopularnija pjesma je Tak Ingin Usai indonezijske pop glazbenice Keisyje Levronke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:38